Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
31. 1. 2014 13:13
To jsem opět já s problémem faktury která měla datum zdanitelného plnění 31.12.2013, prosím potřebuji najít řešení, tlačí na mě zákazník a nemohu si dovolit o zákazníky přijít tím, že je pošlu tak kam by bylo třeba, kdybych se to nebyla snažila řešit již před vystavením faktury můžete mi vynadat, že jsem blbá, ale vše bylo Ok do včerejška .........
Problém faktura za služby se zdanitelným plněním 31.12.2013 ............ zákazník mě včera hodil fakturu na hlavu, že chce dobropis s dnešním datem a že si svůj díl za provedené služby mám vyúčtovat přes švýcarskou firmu od ní jsem k tomu dobrozdání dostala taky dnes........všechno jen proto, že nás dotyčný zákazník nemá v nějakém systému ................. už jsem tento problém řešila je to můj problém se zákazníky - velkými molochy, ale ne nikdy s fakturou, která už prošla DPH přiznáním .......
Už do toho čučim od včerejška nejsem účetní, ale konstruktér, který udělá 10 faktur za rok.
Dobropis mi Pohoda nenabízí.
Nabízí opravný doklad, což by měla být náhrada.
Mohu tedy udělat opravný doklad s datem 31.1.2013 na celou částku, což je dle mého správně. A v položce uplatnění DPH bych dle mého měla uvést datum zjištění. Koukala jsem, že se mi pak udělá v souhrnném hlášení za 1q mínusová položka. Prosím moc je to takto správně? Nepodávám tím pádem žádné dodatečné souhrné hlášení?