Re: zrušení životní pojistky - dodanění
Ještě se zeptám, když zruším životní pojistku u jedné pojišťovny a ihned založím jinou u jiné pojišťovny, taky jsem porušil podmínky a musím dodanit??
Děkuji
>>>>Dobrý den,
>>>>chci zrušit životní pojistění. Co musím dodanit. V
>>>>roce 2012 jsem měl zaplaceno 12 000,- Kč, výše daně
>>>>na
>>>>to
>>>>nedosáhla a odečetl jsem si částku 4 000,-- Kč.
>>>>Co musím v §10 dodanit, všechny základyn tzn. z 12
>>>>tis. nebo co jsem si odečetl tzn. 4000 Kč.
>>>>
>>>>děkuji
>>>>Pepa
>>>
>>>Musíte dodanit částku, kterou jste snížil základ
>>>daně,
>>>tzn. 12 000,-Kč.
>>
>>Ještě se zeptám, když zruším životní pojistku u jedné
>>pojišťovny a ihned založím jinou u jiné pojišťovny,
>>taky jsem porušil podmínky a musím dodanit??
>>Děkuji
>
Uvedl jsem jen příklad, paní Jasná už mi odpověděla, děkuji Vám,
zajímalo by mě zda když zruším pojistku u jedné pojišťovny a ihned založím novou u druhé, zda musím taky vše dodanit.
Děkuji Pepa
>Málo informací
>K dodanění - jakou částku k odečtu životního pojištění
>jste uvedl v daňovém přiznání?
Ano, vycházím pouze z poskytnutých informací. Tazatel nenapsal, zda byla založena nová pojistka a na ni případně převedeny peníze, kdy by povinnost dodaňovat nevznikla. Taky uplatňované částky v úhrnu nemusely být vyšší než 6 000,-Kč nebo 15 000,-Kč, nevíme, zda byl jiný příjem. To vše může úplně změnit odpověď.
Pojistka trvala déle než 5 let, pojistná smlouva byla uzavřena u Kooperativy, vloni vylepšena o "dodatek", kterým jsem přišel o veškeré úspory, takže k převodu by byl jen malý doplatek. Proto bych jí rád zrušil a uzavřel v jiné pojišťovně novou smlouvu na životní pojištění. I v tomto případě bych nemusel nic dodaňovat?
Děkuji Pepa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 2. 2014 6:47
Dobrý den,
chci zrušit životní pojistění. Co musím dodanit. V roce 2012 jsem měl zaplaceno 12 000,- Kč, výše daně na to nedosáhla a odečetl jsem si částku 4 000,-- Kč.
Co musím v §10 dodanit, všechny základyn tzn. z 12 tis. nebo co jsem si odečetl tzn. 4000 Kč.
děkuji
Pepa