Re: kdy přerušit živnost
Paní Zdeno, děkuji moc...já měla někde v hlavě informaci, je to asi už hodně let zpátky, že právě se udělalo nějaké opatření proti tomu, že spousta živnostníků mají ŽL doma v šuplíku a vůbec nepodnikají několik let. Ale to byl možná jenom nějaký návrh, vůbec si už nevzpomínám, kde jsem to slyšela nebo četla. :-)
právě jsem nemohla nikde nic najít, proto jsem se raději zeptala a jsem moc ráda, že jste mi odpověděla zrovna vy.
Jsem ráda, že je to takto....bude mít tedy letos jako živnostník samé nuly. Ještě jednou moc děkuj a hezký den!
Re: kdy přerušit živnost
Omlouvám se, tak lhůta zůstala, myslela jsem, že už ji zrušili. Podle ustanovení § 58/3 živnostenského zákona. ŽÚ může (ale nemusí) zrušit živnostenské oprávnění, pokud podnikatel neprovozuje živnost déle než 4 roky a neoznámil přerušení. Vím o řadě lidí, kteří mají aktivní živnost (kdysi přerušili, dál se nezajímali a živnost se jim po 2 letech automaticky obnovila, nebo přestali vykonávat živnost a nic neoznámili) a ŽÚ jim živnost nezrušil, ani je neobeslal dotazem, zda ji provozují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 2. 2014 14:42
Dobrý den, moc prosím o radu. OSVČ, zároveň je i zaměstnaný. V roce 2012 měl z podnikání poměrně malé příjmy a letos mi oznámil, že za celý rok 2013 neměl žádný příjem. Co s tím? Je nějaká lhůta (doba nečinnosti ), kdy musí přerušit živnost? V roce 2012 měl nějaký drobný příjem třeba v únoru a pak až v prosinci. V 2013 možná očekával, že něco bude, nakonec nebylo vůbec nic. Má přerušovat?
Děkuji moc.