Re: Výpočet daně a daňového zvýhodnění
Já to chápu tak, že si paní není jistá, jestli si její manžel může uplatnit v RZD slevu na ni, když měla nízký zdanitelný příjem a když dostala v jednom měsíci v roce slevu na poplatníka........
Dále si není jistá, jestli si ona sama ve svém RZD může uplatnit úroky z úvěru, jestli to jde, když si na ní manžel uplatňuje slevu....
Re: Výpočet daně a daňového zvýhodnění
Nemá smysl si uplatnit úroky, protože nebude mít z čeho. V jejím RZD se uplatní sleva na poplatníka za celý rok, takže jí to daň pokryje.
Manžel si může uplatnit slevu na manželku bez příjmu, i když ona si uplatní slevu na poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 2. 2014 8:19
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda jde uplatnit úroky z úvěru na byt(úvěrová smlouva a byt je na mě) v ročním zúčtování daní u mého zaměstnavatele a mě jako manželku, aby si uplatnil manžel ve svém ročním zúčtování? Mám za rok pouze příjmy něco málo přes 20tis a tudíž daň kolem 2000Kč.
Ještě bych se chtěla zeptat, zda si mě může uplatnit jako manželku, když mi zaměstnavatel v dovolené uplatnil slevu na poplatníka 2070Kč za jede měsíc. Děkuji