Re: DUZP a datum vystavení
je mi to jasné, jen mám občas pocit, že dotaz je tápající, tázající ani pořádně neví, co chce vědět, jakou fakturu dostal, v jaké režimu a co s tím má dělat. asi ani neví, že je více možností a druhů přijatých faktur a s tím souvisí i jiné účtování, zdanění, nároky na odpočet ....
Re: DUZP a datum vystavení
Děkuji.
Odpověď, že výdaj zařadím v měsíci úhrady je myslím pro daň z příjmů, ne pro DPH.
Spíš jsem měla na mysli otázku, že podnikatelé mají nárok na odpočet DPH teprve v tom období, kdy obdrží příslušný daňový doklad. Nárok na odpočet daně tak podnikatelé nebudou moci uplatnit za zdaňovací období, ve kterém došlo k uskutečnění zdanitelného plnění, jestliže nedostanou do konce tohoto období daňový doklad.
Proto se ptám, když DUZP je 30.1.2014 a datum vystavení a obdržení dokladu 4.2.2014, uplatním odpočet tedy až v únoru.
Děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 2. 2014 12:09
Prosím pro začátečníka:
měsíční plátce DPH,
faktura přijatá - datum vystavení 4.2.2014, DUZP 30.1.2014, patří do ledna?
Děkuji!