Re: RZD a příspěvek na péči
Tak to nevím, ale vyčetla jsem, že příspěvek je poskytován dle zákona č. 108/2006 a tento příjem by měl být od daně osvobozen.
Tak si myslím, že bych RZD mohla paní udělat.
Můžete mě prosím nakopnout, v čem je rozdíl jestli příspěvek pobírá zaměstnanec nebo osoba o kterou pečuje?
Děkuji.
Pro vás žádný, udělejte mu RZD, příspěvek na péči se nikam neuvádí, jestli se stará o někoho z rodiny.
dobrý den, zapojím se do diskuze - chtěla bych se optat - zaměstnankyně má "nově" v péči dítě a pobírá příspěvek na péči. Mám poznámku ze školení z daní, pokud někdo pobírá příspěvek na péči, nesmím mu provést RZ, ale je povinen si podat daňové přiznání - máte podobný případ prosím ? Vyrozuměla jsem z diskuze, že o RZ může osoba pobírající příspěvek na péči požádat, ale info od lektora mám jiné .. :-( tak nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 2. 2014 9:41
Dobrý den,
zaměstnanec ukončil PP 31.8.2013. Od 1.9.2013 nebyl nikde zaměstnán a pobíral příspěvek na péči o osobu blízkou.
Můžu tomuto zaměstnanci udělat RZD?