Re: Výdaje procentem a slevy na dani
Pročtěte si zde diskusi, je to tu 20 x za den. Informace máte trochu zkreslené,
ten kdo má příjmy z podnikání a uplatňuje výdaje procentem, nemůže si uplatnit daňové zvýhodnění na děti ani slevu na manželku, pokud základ daně z podnikání je víc, jak 50% celkového základu daně. To znamená, kdyby byla taková OSVČ ještě zaměstnaná a základ daně ze zaměstnání byl 300.000 a základ daně z podnikání jen 200.000 - daň. zvýhodnění na děti si uplatnit může. Ale pokud má příjmy jen z podnikání a uplatňuje výdaje %, nárok na daňové zvýhodnění na děti nemá.
Diskuzi jsem četla, ale nenašla jsem to, proto jsem se ptala.Pokud vás to obtěžuje, pak neodpovídejte. Nicméně přesně tak jsme to myslela i napsala, jen jsem chtěla vědět, jestli to platí už pro rok 2013. I tak Vám děkuji za odpověď. Přesné znění jsem už našla v zákoně.
Srandičky, srandičky. Co Vás v té škole učili?
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1149554
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1149318
A tady je důvod, proč na podobné diskuze nechodím, ale vše si raději najdu v zákonech. Udělala jsem to poprvé a naposled, nakonec jsem si to stejně v zákoně našla ještě před Vaším příspěvkem. V jedné z těch diskuzí, na kterou jste odkázal se mluví o příjmech a ve druhé o základu daně. (hádejte, co je správně a "c" to není :-) Proto takovým samozvaným rádcům nedůvěřuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2014 18:35
Slyšela jsem, že kdo uplatňuje výdaje procentem z příjmů vyšším než 50%, nemůže uplatnit slevu na dani. Platí to už v DP za rok 2013?