Re: Účtování chybějících faktur minul. r
a už jste ho prodali nebo vám zůstalo? jak jste dělali inventuru, když to nemáte na skladě?
Zboží je pořád ve skladě, ještě jsme je neprodali. Nákup zboží na tyhle 2 faktury ještě nemáme účtovaný.
Normálně
Nákup zboží v běžném období účtuji takto: 504/211
Na konci období, po inventuře účtuji: 132/504
Otázka je jak účtovat tyto 2 faktury, aby to neovlivnilo VH?
A jak na jednom dokladu účtovat, aby náklad na prodané zboží v jednom účetním období a DPH v dalším účetním období?
Nemám totiž zkušenost s takovou transakcí :(
nevyhnete se účtování do r. 2013 už kvůli inventarizaci skladu, VH vám to neovlivní, když účtujete 504 na MD a D,
zaúčtujete faktury do r. 2013 tak, jak jste napsala výše a DPH např. na účet 343 (uplatníte až v r. 2014) nebo někdo účtuje na 385 a v lednu pak 343/385
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 2. 2014 10:16
Dobrý den,
Mám takový problém, že jsem úplně zapomněla na 2 faktury z října 2013 účtovat jako dodané zboží. Teď už dělám DPH už za leden 2014. Mohl byste mi poradit, jak mám teď postupovat čili účtovat tyhle 2 faktury z října, aby to neovlivnilo na VH, a odpočet na DPH uplatnit v lednu???
Ještě nemám uzavřenou uzaverku.
Jsem měsíčním plátcem DPH.
Předem Vám moc děkuji za radu.