Re: sleva - úroky - majitel není v LV
Ve úvěrové smlouvě je vymezení - "koupě + údržba a změna bytu".
V LV je zapsaný syn zaměstnance. Zaměstnanec, který uplatňuji slevu (úroky) to celé pouze financuje.
Není to stejný případ. Ten první je pr... Protože kdo má určit, zda nárok je či není? Kdo si to vezme "na triko" ?
Modernizace by se do příslušených §§ vejít mohla, dle mého laického názoru
e) údržba a změna stavby bytového domu, rodinného domu, bytu v nájmu nebo v užívání nebo jednotky, která nezahrnuje nebytový prostor,
Dobrý den,tento problém jsem tu řešila minulý týden, syn si chce uplatnit úroky ze úvěru ze stav.spoření, v domě bydlí,ale majitel je otec.Jednalo se o údržbu domu a tak se došlo k závěru, že lze použít úroky.Když jsem to vše znovu pročítalanašla jsem toto =ve smlouvě je totiž ..
Klient se zavazuje poskytnutý úvěr použit za účelem : změna/údržba stavby/udržovací práce.
Není zde ovšem nikde uvedeno na jaký dům je úvěr poskytnut a to asi není dobře pro uplatnění slevy.Jaký na to prosím máte názor.
Předem děkuji.
Dobrý den,tento problém jsem tu řešila minulý týden, syn si chce uplatnit úroky ze úvěru ze stav.spoření, v domě bydlí,ale majitel je otec.Jednalo se o údržbu domu a tak se došlo k závěru, že lze použít úroky.Když jsem to vše znovu pročítalanašla jsem toto =ve smlouvě je totiž ..
Klient se zavazuje poskytnutý úvěr použit za účelem : změna/údržba stavby/udržovací práce.
Není zde ovšem nikde uvedeno na jaký dům je úvěr poskytnut a to asi není dobře pro uplatnění slevy.Jaký na to prosím máte názor.
Předem děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 2. 2014 12:51
Dobrý den,
může si poplatník uplatnit slevu na dani - úroky z úvěru na bytovou jednotku, u které není zapsaná v katstru jako majitel?
Dekuji. Honza