Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

13. 2. 2014 9:07

Dobrý den,

Mám skorošvagrovou pracující v hotelu, je studentka dálkového studia a chtěla by si v rámci přiznání uplatnit stavební spoření. Jaké podklady bude muset do práce přinést z titulu dálkového studia a toho stavebního spoření. Není naše zaměstnankyně ale chtěla bych jí pomoct. Já jsem podobnou situaci v práci zatím neměla tak nevím co poradit. Děkuji moc a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2014 9:22

. (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání
      Ze stavebního spoření žádné slevy na dani nejsou
      Až ze zaplacených úroků z poskytnutého úvěru (pokud bude splňovat další podmínky uvedené v ZDP)

• 13. 2. 2014 9:23

Líba (neregistrovaný)

U stavebního spoření se uplatňují úroky z půjčky, nikoliv spoření. To ví?

• 13. 2. 2014 9:41

účetní začátečnice (neregistrovaný)

Díky moc za radu a v rámci toho dálkového studia musí doložit co? Je jí 27 roků. Zaměstnanec sám musí doložit přiznání na FÚ až na konci března že? Omlouvám se že jsem si v tomhle nejístá, my děláme v práci dan z příjmu fyzických osob a fukčních požitků to odevzdáváme na FÚ na konci února nebo na počátku března. Přeplatky nebo nedoplatky zúčtování daní řešíme v únorových mzdách vyplácených k 15.3. Zaměstnanci sami žádné přiznání podávat nemuseli.

• 13. 2. 2014 10:18

Líba (neregistrovaný)

Ohledně studia nemusí dokládat nic, protože na slevu měla nárok jen do věku 26 let. Z jakého důvodu bude podávat daňové přiznání? Ona neměla podepsané prohlášení poplatníka?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).