Re: Exekuce - pořadí - moc prosím!
A když má zaměstnanec jenom jednu předností, která se sráží a pak mu přijde v jiný den jiná nepřednostní, tak budu srážet taky obě dvě úplně stejně? pak tu mám ještě zaměstnance, kterému se sráží jedna nepřednostní a jedna přednostní a do půl roku mu přišla další exekuce předností..tu už srážet nebudu a musím počkat až se jedna z těch exekucí splatí? jsem z toho docela zmatená jak tu mám těch zaměstnaneců s exekucemi víc. Mockrát děkuji za pochopení a radu.
>>>Dobrý den, potřebuji poradit prosím. Když u nás
>>>pracuje zaměstnanec a má tu více exekucí, nejdříve si
>>>je
>>>seřadím podle pořadí kdy k nám byli doručeny. Pokud
>>>má
>>>samé nepředností a každá dorazila v jiný den tak
>>>srážím
>>>jen tu jednu úplně tu nejstarší a když pak během roku
>>>přijde další ,,přednostní" budu srážet i tu
>>>přednostní, takže budu zaměstnanci srážet obě dvě?
>>>mockrát
>>>děkuji.
>>ano,přesně tak. Pokud má jenom nepřednostní, srážíte
>>jenom z 1/3 a zabavitelného zbytku, pokud přijde
>>přednostní, budete srážet z 1/3 na nepřednostní a ze
>>2.třetiny a zabavitelného zbytku na přednostní
>
>A když má zaměstnanec jenom jednu předností, která se
>sráží a pak mu přijde v jiný den jiná nepřednostní,
>tak budu srážet taky obě dvě úplně stejně?
Přednostní je první v pořadí a z první třetiny se sráží podle pořadí. Takže budete srážet dál z obou třetin přednostní a potom teprve začnete z jedné třetiny nepřednostní.
pak tu mám
>ještě zaměstnance, kterému se sráží jedna nepřednostní a
>jedna přednostní a do půl roku mu přišla další exekuce
>předností..tu už srážet nebudu a musím počkat až se
>jedna z těch exekucí splatí? jsem z toho docela zmatená
>jak tu mám těch zaměstnaneců s exekucemi víc. Mockrát
>děkuji za pochopení a radu.
Ano, teď bude záležet na tom, která se splatí dřív. Jestli nepřednostní, tak se přednostní dostane do obou třetin a tato bude čekat, kdyby se nejdřív zaplatila přednostní, tak se nová přednostní dostane na její místo.
Už to chápu. Takže v tom případě jsem jí srážela špatně, protože sem měla přednostní a pak mi teprve přišla nepřednostní a já je srážela obě. Takže musím přestat srážet tu nepřednostní a začít srážet z obou třetin tu přednostní a vyrozumět ten exek. úřad že přestáváme srážet z té nepřednostní z důvodu jiného pořadí? bude to velký problém že sem je srážela jinak? :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 2. 2014 9:38
Dobrý den, potřebuji poradit prosím. Když u nás pracuje zaměstnanec a má tu více exekucí, nejdříve si je seřadím podle pořadí kdy k nám byli doručeny. Pokud má samé nepředností a každá dorazila v jiný den tak srážím jen tu jednu úplně tu nejstarší a když pak během roku přijde další ,,přednostní" budu srážet i tu přednostní, takže budu zaměstnanci srážet obě dvě? mockrát děkuji.