Re: sleva na manželku na RD
Myslela jsem roční částky, ale pokud takto vypadaly všechny výplaty, tak by daňové přiznání smysl mělo. Ještě si ujasněte, jestli manželka celý rok měla jen rodičovský příspěvek nebo po část roku pobírala peněžitou pomoc v mateřství, protože ta se do příjmu manželky počítá.
Re: sleva na manželku na RD
Za celý rok bohužel nevím. Poprosím zaměstnavatele, ať mi dá potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011,2012.
Od manželky stačí jen čestné prohlášení?
Mateřskou měla od května 2010, takže celý rok 2011,2012 byla na rodičovské dovolené. V lednu 2013 již šla do práce.
Moc děkuji za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 2. 2014 14:54
Dobrý den, prosím o radu. Již vím, že mohu 3 roky zpětně žádat o slevu na manželku pokud byla na RD a já to nevyužil.
První rok měla zvýšenou RD na 11400,- měsíčně a další rok 5700,- měsíčně . Jiný příjem neměla. Já měl malý příjem a proto po odečtu slevy z DPH na dítě jsem dostával zpět daňový bonus.
Mám jít tedy na FÚ a žádat zpětně slevu na manželku?
Žena tvrdí, že ano, ale já myslím, že nic nedostaneme.
Jaké doklady případně musím doložit.
Moc děkuji všem, kdo poradí.
Hezký den.