Re: Sleva na manželku - odlišný trvalý p
Udělejte to obráceně, manželka může napsat čestné prohlášení, že si neuplatňovala v roce (v období..) daňové zvýhodnění na dítě, které žije s ní a s jejím manželem ve společné domácnosti na adrese ...
Vy to uvádíte v DP, čestné prohlášení manželky to jistí :)-
Nikdy jsme u žádného klienta nedávali na FÚ ani kopie oddacích listů ani kopie rodných listů dětí
Nikdy si je úředníci z FÚ ani nevyžádali, protože mají přístup i do neveřejných částí registru osob, kde si najdou co potřebují.
A když se podívám do svého "Záznamu o využívání údajů v registru osob", tak tam opravdu chodí. A nejen úředníci FÚ, ale i zdravotních pojišťoven, ČSSZ, atd.
Jestli využívají údaje z registru, tak je podivné, že od kolegyně chtěli z FÚ doložit, že bývalý manžel nevyužívá daňový bonus na děti, přestože hned od rozvodu (skoro 10 let) mají odlišné bydliště, v registru určitě je údaj o tom, že jsou rozvedení a navíc úřednice na FÚ má od rozvodu založený rozvodový rozsudek. (i když čestné prohlášení o společné domácnosti bych také nedělala).
Úředníci občas chtějí věci...
Po manželovi chtěla moje čp, že jsem neměla příjmy (kvůli slevě na manželku). To bych brala. Ale ne v případě, že úplně stejný papír měla už ode mě kvůli mému DP. Ovšem ten byl založený v mých deskách, a ona potřebovala něco do manželových desek. (Byla to ta samá paní a ty desky byly v jednom šanonu vedle sebe)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2014 16:10
Prosím o radu - dělám přiznání a chci uplatnit slevu na manželku (je na rodičáku a žádný jiný příjem nemá), ale já nemám změněn trvalý pobyt. Manželé jsme již 5 let. Kdo má napsat čestné prohlášení, že spolu žijeme ve společné domácnosti. Jen já anebo oba ? Něco jako: p
Já, níže podepsaný F...B... , RČ ......., bytem ........, čestně prohlašuji, že žiji ve společné domácnosti se svoji manželkou paní ......., RČ..... na adrese .............................................