Re: Životní pojistka
Novou smlouvu má u jiné pojišťovny a žádná kapitálová hodnota ze staré pojistky převedena nebyla. Jsem si na 100% jista, že původní pojistku zrušil, ale trvá na tom, abych mu roční zúčtování provedla.
Jde mi o to, že pokud roční zúčtování udělám a potom FÚ zjistí, že pojistku opravdu zrušil - za kým jde sankce za firmou nebo za zaměstnancem?
Re: Životní pojistka
Pokud peníze nebyly na novou pojistku převedeny, pak má povinnost podat daňové přiznání a uplatňované částky dodanit. Odpovědnost je na zaměstnanci, ale já jsem od přírody opatrný člověk, takže osobně bych mu letos RZD neudělala a vysvětlila mu, že si musí podat daňové přiznání, FÚ na to stejně příjde a naměří mu penále, takže zapláče nad výdělkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 2. 2014 6:22
Zaměstnanec podepsal Žádost o roční zúčtování daně - při kontrolování dodaných potvrzení jsem zjistila, že přinesl potvrzení na odpočet životního pojištění, ale od jiné pojišťovny než v předchozích letech. Na dotaz zda původní pojistku zrušil nebo kde má potvrzení mi řekl, že nic nerušil a že asi potvrzení ztratil. Můžu udělat roční zúčtování? Pokud by FÚ přišel na kontrolu a zjistil, že zaměstnanec pojistku zrušil - nese si následky zaměstnanec?
Děkuji