Starobní důchod.......

• (neregistrovaný)

19. 2. 2014 13:50

Dobré odpoledne, prosím o Vaše rady, popř. názory. Letos v létě mám nárok na starobní důchod, můj zaměstnavatel ( majitel firmy ) by byl rád, abych neodcházela z firmy a pokračovala dále. ( nejlépe až půjde do důchodu on :) ), na jednu stranu je to milé, že ? Ale já trošku váhám a přiznávám, že bych ráda věděla co je pro mne "výhodnější".
    Pokračovat, požádat o výplatu důchodu a pracovat .....
    Díky za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2014 13:55

jasná. (neregistrovaný)

Re: Starobní důchod.......
      Dle mého názoru, požádat o výplatu důchodu a pracovat dál.

• 19. 2. 2014 14:08

E. (neregistrovaný)

Pokud ale budete k 1.1.2015 pobírat starobní důchod, nebudete mít nárok za rok 2015 na odpočet daně na poplatníka ve výši 24.840Kč/rok, tzn. že o tyto peníze přijdete, pokud si zatím o důchod nepožádáte, odpočet za rok 2015 Vám zůstane a budete dělat tzv. na procenta, tzn. že poté budete mít důchod o pár korun vyšší.
      REsp. buď: mzda + star. důchod - 24.840.-
      nebo mzda vč. daňové úlevy 24.840.-, ale bez důchodu
      Pokud se nic nezmění, tak od r. 2016 už bude zase odpočet na poplatníka u důchodců možná, pak už by to bylo výhodnější pracovat a pobírat důchod.

• 19. 2. 2014 14:33

R.K. (neregistrovaný)

Nebo je možné pracovat dál a po 1.1.2015 požádat o výplatu důchodu od léta zpětně ?

• 19. 2. 2014 15:05

daniella (neregistrovaný)

Díky Vám všem za odpovědi, po neustálém přemlouvání šéfa se rozhoduji pracovat do konce letošního roku, je to z mého pohledu rozumné? Za Vaše případné názory budu velmi ráda. Děkuji a přeji krásné sportovní odpoledne a podvečer :). Daniella

• 19. 2. 2014 15:17

Bárah (neregistrovaný)

To přece jenom záleží na Vás, jak se cítíte a zda chcete pracovat dál. Z hlediska pobírání důchodu a mzdy současně - zde přece není žádný důvod snížení odpočtu, protože jste nepobírala 1.1. důchod. Vše bude jak dosud, jen "navíc" budete dostávat ještě důchod.... Pokud se cítíte dobře - pracujte dál a užívejte peněz. Takových zaměstnavatelů taky moc není....

• 19. 2. 2014 15:42

daniella (neregistrovaný)

Díky, souhlasím s Vámi, že takových zaměstnavatelů moc není, trochu unavená se cítím, ale určitě na jaře a v létě zase bude líp.

• 19. 2. 2014 16:20

anonymm (neregistrovaný)

Dobré odpoledne, prosím o Vaše rady, popř. názory.
      Letos v létě mám nárok na starobní důchod, můj
      zaměstnavatel ( majitel firmy ) by byl rád, abych
      neodcházela z
      firmy a pokračovala dále. ( nejlépe až půjde do
      důchodu on :) ), na jednu stranu je to milé, že ? Ale

trošku váhám a přiznávám, že bych ráda věděla co je
      pro
      mne "výhodnější".
      Pokračovat, požádat o výplatu důchodu a pracovat
      Díky za Vaše názory.
      Dle mého názoru, požádat o výplatu důchodu a pracovat
      dál.
      Pokud ale budete k 1.1.2015 pobírat starobní důchod,
      nebudete mít nárok za rok 2015 na odpočet daně na
      poplatníka ve výši 24.840Kč/rok, tzn. že o tyto
      peníze
      přijdete, pokud si zatím o důchod nepožádáte, odpočet
      za
      rok 2015 Vám zůstane a budete dělat tzv. na procenta,
      tzn. že poté budete mít důchod o pár korun vyšší.
      REsp. buď: mzda + star. důchod - 24.840.-
      nebo mzda vč. daňové úlevy 24.840.-, ale bez
      důchodu
      Pokud se nic nezmění, tak od r. 2016 už bude zase
      odpočet na poplatníka u důchodců možná, pak už by to bylo výhodnější pracovat a pobírat důchod.
      Nebo je možné pracovat dál a po 1.1.2015 požádat o výplatu důchodu od léta zpětně ?
      To přece jenom záleží na Vás, jak se cítíte a zda
      chcete pracovat dál. Z hlediska pobírání důchodu a
      mzdy současně - zde přece není žádný důvod snížení odpočtu,protože jste nepobírala 1.1. důchod. Vše bude jak dosud, jen "navíc" budete dostávat ještě důchod....Pokud se cítíte dobře - pracujte dál a užívejte peněz.
      Takových zaměstnavatelů taky moc není....
      Díky, souhlasím s Vámi, že takových zaměstnavatelů moc není, trochu unavená se cítím, ale určitě na jaře a v létě zase bude líp.
      O důchod si požádejte až v únoru, pokud nebudete 1.1. poživatelem důchodu, budete mít nárok na odpočet. Já souhlasím s p.Jasnou, ono to dělání na procenta zase tak závratnou částku nevynese. Na vašem místě bych pracovala do konce ledna 2015, pak bych si zpětně požádala o důchod a v r.2016 už snad budete mít odpočet na poplatníka.

• 19. 2. 2014 16:56

Katka2 (neregistrovaný)

Tak nějak mám z debaty pocit, že tazatelka míchá dohromady chodit - nechodit do práce a brát - nebrat důchod. To jsou 4 varianty a všechny jsou možné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).