Re: Starobní důchod.......
Pokud ale budete k 1.1.2015 pobírat starobní důchod, nebudete mít nárok za rok 2015 na odpočet daně na poplatníka ve výši 24.840Kč/rok, tzn. že o tyto peníze přijdete, pokud si zatím o důchod nepožádáte, odpočet za rok 2015 Vám zůstane a budete dělat tzv. na procenta, tzn. že poté budete mít důchod o pár korun vyšší.
REsp. buď: mzda + star. důchod - 24.840.-
nebo mzda vč. daňové úlevy 24.840.-, ale bez důchodu
Pokud se nic nezmění, tak od r. 2016 už bude zase odpočet na poplatníka u důchodců možná, pak už by to bylo výhodnější pracovat a pobírat důchod.
Nebo je možné pracovat dál a po 1.1.2015 požádat o výplatu důchodu od léta zpětně ?
To přece jenom záleží na Vás, jak se cítíte a zda chcete pracovat dál. Z hlediska pobírání důchodu a mzdy současně - zde přece není žádný důvod snížení odpočtu, protože jste nepobírala 1.1. důchod. Vše bude jak dosud, jen "navíc" budete dostávat ještě důchod.... Pokud se cítíte dobře - pracujte dál a užívejte peněz. Takových zaměstnavatelů taky moc není....
Dobré odpoledne, prosím o Vaše rady, popř. názory.
Letos v létě mám nárok na starobní důchod, můj
zaměstnavatel ( majitel firmy ) by byl rád, abych
neodcházela z
firmy a pokračovala dále. ( nejlépe až půjde do
důchodu on :) ), na jednu stranu je to milé, že ? Ale
já
trošku váhám a přiznávám, že bych ráda věděla co je
pro
mne "výhodnější".
Pokračovat, požádat o výplatu důchodu a pracovat
Díky za Vaše názory.
Dle mého názoru, požádat o výplatu důchodu a pracovat
dál.
Pokud ale budete k 1.1.2015 pobírat starobní důchod,
nebudete mít nárok za rok 2015 na odpočet daně na
poplatníka ve výši 24.840Kč/rok, tzn. že o tyto
peníze
přijdete, pokud si zatím o důchod nepožádáte, odpočet
za
rok 2015 Vám zůstane a budete dělat tzv. na procenta,
tzn. že poté budete mít důchod o pár korun vyšší.
REsp. buď: mzda + star. důchod - 24.840.-
nebo mzda vč. daňové úlevy 24.840.-, ale bez
důchodu
Pokud se nic nezmění, tak od r. 2016 už bude zase
odpočet na poplatníka u důchodců možná, pak už by to bylo výhodnější pracovat a pobírat důchod.
Nebo je možné pracovat dál a po 1.1.2015 požádat o výplatu důchodu od léta zpětně ?
To přece jenom záleží na Vás, jak se cítíte a zda
chcete pracovat dál. Z hlediska pobírání důchodu a
mzdy současně - zde přece není žádný důvod snížení odpočtu,protože jste nepobírala 1.1. důchod. Vše bude jak dosud, jen "navíc" budete dostávat ještě důchod....Pokud se cítíte dobře - pracujte dál a užívejte peněz.
Takových zaměstnavatelů taky moc není....
Díky, souhlasím s Vámi, že takových zaměstnavatelů moc není, trochu unavená se cítím, ale určitě na jaře a v létě zase bude líp.
O důchod si požádejte až v únoru, pokud nebudete 1.1. poživatelem důchodu, budete mít nárok na odpočet. Já souhlasím s p.Jasnou, ono to dělání na procenta zase tak závratnou částku nevynese. Na vašem místě bych pracovala do konce ledna 2015, pak bych si zpětně požádala o důchod a v r.2016 už snad budete mít odpočet na poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2014 13:50
Dobré odpoledne, prosím o Vaše rady, popř. názory. Letos v létě mám nárok na starobní důchod, můj zaměstnavatel ( majitel firmy ) by byl rád, abych neodcházela z firmy a pokračovala dále. ( nejlépe až půjde do důchodu on :) ), na jednu stranu je to milé, že ? Ale já trošku váhám a přiznávám, že bych ráda věděla co je pro mne "výhodnější".
Pokračovat, požádat o výplatu důchodu a pracovat .....
Díky za Vaše názory.