Re: Datové schránky
Na sociálku lze i PDF prostřednictvím VREPu, ale tam si musíte aktivovat certifikát, který budete platit. Přes datovku je to bez peněz. Já ukládám ze softwaru v XML a přes datovku odešlu na FU i OSSZ. Zatím je to bez problému.
Mě tedy osobně pobavilo s tou datovkou, že mi dneska přišel dopis, že jim chybí Přehled za 08/2013. Tak tam volám, že mám u toho potvrzení z datovky a paní říká, že datovka k takovým písemnostem vůbec není, že mám používat ekomunikaci nebo Českou poštu :-O
Zapomněla jsem napsat že šlo o zdravotní pojištovnu ZPMV
Normálně v pdf datovou schránkou..všechny Přehledy jsem posílala datovkou, mají všechny až na ten jeden. Ale o to nejde, to není problém..potom nechápu nač datovka?? Mám si zavolat paní, ta mi dá PIN a PUK a instrukce a mám to posílat ekomunikací..
No jasně, máme toho málo. Ještě potřebujem ke svýmu životu další"puky" a "piny". Všechno posílám datovkama. ČSSZ, FÚ ve formátech XML, zdravotní pojišťovny v PDF, včetně ZPMV. Zatím bez problémů. Na Vašem místě bych se s tím vůbec nemazala a poslala jim to znovu datovkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2014 15:30
Dobrý den,
pokud zasílám přes datovou schránku přiznání na FÚ, přehledy na SP a ZP v jakém musí být formátu? Lze PDF? A musí být formuláře ručně podepsané, nebo stačí zaslat jen vyplněný formulář? Děkuji