Re: Kontrola Fú
Technický dotaz - řešíte komunikaci s kontrolou jako účetní-zaměstnanec, účetní-externí?
Dobrý den, prosím, vedu účetní agendu - malá kavárna. Do dnes mi nebyli schopni dát stav skladu, kalkulace na "bagety" vše co jsem dostala jsem účtovala přímo náklad - výnos. Teď mám finanční kontrolu, prosím jak velký je to "průšvih" ? budu to muset přeúčtovat nebo jak se toto řeší ?
Nemáte finanční kontrolu - tu má kavárna. Komunikovat by s nimi měli majitelé kavárny. Cokoliv chtějí vidět, tak by jim měli předkládat majitelé kavárny. Předpokládám (opravte mě, pokud chybně), že jste zpracovala účetnictví a jak doklady, tak výstupy z účetního SW vč. závěrky jste předala majitelům kavárny.
NEBO máte uzavřenou smlouvu i na to, že "kavárnu" zastupujete i v daňových řízeních?
Já vyžaduji inventurní soupis zboží a ten vykazuji v příloze č.1- Zásoby. Většinou si jej ale píšu sama, protože "oni" nemají čas na takové ptákoviny. Když budete mít něco sepsaného a neuvedeného v příloze, tak jste prostě jen zapoměla. Dělám to u malých obchůdků, hospod apod.
Původní dotaz
" Dobrý den, prosím, vedu účetní agendu "
takže příloha pro DE nám teď moc nepomůže.
Tvrdit, že bylo něco sepsaného a neuvedeného v účetnictví - jen kvůli tomu, že si myslíte, že byste mohla pomoci klientovi - je zadělat si na problém. Velký problém.
Vážně byste u soudu potvrdila, že Vám něco předali k zaúčtování - zaevidování a Vy jste to doklad nezaúčtovala - nezaevidovala - pokud by to nebyla pravda ?
A následky ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 2. 2014 10:02
Dobrý den, prosím, vedu účetní agendu - malá kavárna. Do dnes mi nebyli schopni dát stav skladu, kalkulace na "bagety" vše co jsem dostala jsem účtovala přímo náklad - výnos. Teď mám finanční kontrolu, prosím jak velký je to "průšvih" ? budu to muset přeúčtovat nebo jak se toto řeší ?