Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 2. 2014 13:13
Dobrý den, prosím o radu: Včera nám došla exekuce na zaměstnance, který u nás skončil v prosinci 2013. Celnímu úřadu, který ji vymáhá jsem napsala, že už u nás nepracuje, teď mu ale budu dělat roční zúčtování, takže z něj bych měla exekuci srazit. Prosím ale o radu:
1. Mám v tomto případě odečítat nezabavitelnou částku? Pán je na ÚP, kde pobírá podporu. Sráží mu tam nejspíš exekuci na běžné výživné, kterou už měl i u nás.
2. A ještě prosím - jedná se o přednostní exekuci? Vymáhá ji Celní úřad, v textu je - daňová exekuce, ale jedná se nejspíš o nezaplacené pokuty za přestupky řidiče. Toto bych potřebovala určitě, i kdybych z RZ nesrážela, v dubnu pán nastoupí zpátky k nám a stejně mě to nemine. (také jsem to napsala Celnímu úřadu, na ÚP mu na ni stejně po výživném nezbyde a nikde jinde výdělky zatím mít nebude).
3. Předpokládám dále, že až nastoupí zpět k nám tak přijde ex. příkaz na dlužné výživné, protože z podpory to na celé nevychází (bylo to tak i loni a předloni). Bude mít toto předpokládané dlužné výživné přednost před exekucí z Celního úřadu, která došla dřív?