Re: Daňové přiznání
Prohlášení poplatníka je něco jiného než daňové přiznání. Prohlášení poplatníka je růžový dvojlist, který vyplňujete u zaměstnavatele a na jeho základě vám zaměstnavatel uplatňuje slevu na poplatníka nebo další slevy. Daňové přiznání se podává na FÚ do 31.3.2014. Když si chcete sám podat DP, tak musíte požádat zaměstnavatele, aby vám vystavil potvrzení o zdanitelných příjmech a údaje z tohoto potvrzení opíšete do daňového přiznání. Na netu jsou šablony, třeba tady nahoře v šablonách je také jedna zdarma.
Re: Daňové přiznání
já vím rozumím tomu, ale když mám jen potvrzení od zaměstnavatele za období 6-12 a v 1-5 měsíci jsem nebyl zaměstnán ani veden na UP a platil jsem si zdravotní sám a nic nevydělával... ptám se musím , napsat nějaké čestné prohlášení , nebo nemusím mít těch 5 pět měsíců něčím krytý a stačí odevzdat jen to od zaměstnavatele (6-12 měs)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 2. 2014 17:36
Dobrý den,
Jsem zaměstnanec a chci si podat sám daňové přiznání...
Mám tu jeden problém,
1-5 měsíc jsem nebyl v evidenci na úřadě ani nic nevydělával, pracoval jsem od 6 - 12 měsíc .
Jak to mám v prohlášení vyřešit ?
- mohu si uplatnit slevu v plné výši 24 840 ?