Re: výdaje paušálem
Dle zvyklostí
Pohledávky
Závazky ( sociální, zdravotní pojištění + daně)
Banku - stačí příjem, ale zase je dobré mít informace o úhradách
Pokladnu - "-"
Peněžní deník (není nutný, ale hodí se)
Zaevidování položek podle předkontací (v SW Pohoda)
Podklady pro zpracování daní
Zaevidování položek a podklady ve členění podle jednotlivých druhů příjmů (různé % výdajů procentem)
ještě doplnění - evidujte také pohledávky, protože některé vystavené faktury nemusí být v daném roce uhrazeny (tzn. že nejsou v daném roce pro Vás příjmem), a zdaníte v roce jejich úhrady
já mám vytvořenu tabulku v excelu, kde mám uvedeny všechny vystavené faktury, jak a kdy byly hrazeny a neuhrazené vystavené faktury
samozřejmě, OSVČ by měl mít přehled (a hlavně to OSVČ chodí každým rokem v soupisu pohledávek od OSSZ/ZP kolik dluží), ale pro účetní, která zpracovává DPFO stačí to, co jsem výše uvedla (nevíme, zda tazatelka není účetní, která si s tím jen neví rady..).. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 2. 2014 21:17
dobrý večer, prosím při uplatnění tzv. paušálu
co je vše potřeba evidovat v účetnictví jen faktury za příjmy (bankovní výpisy, kde je příjem vidět? poté vytisknout peněžní deník nebo ještě něco?
děkuji