Re: ukončení pracovního poměru a nemoc
>Dobrý den,potřebovala bych moc poradit.V práci už
>propustili několik kolegů a dojde asi i na mně. Někiteré
>donutili podepsat dohodou,
Nic nepodepisujte
takže teď na pracáku berou
>jen 45% podpory. Já mám ale před sebou asi operaci a
>teď nevím,co je finančně výhodnější. Ukončit pracovní
>poměr a v ochranné lhůtě jít na tu operaci
NE
nebo až mi
>donesou výpověď, ať jakýmkoliv způsobem, tak jít na tu
>operaci, ještě v rámci pracovního poměru.
ANO
Asi práci
>neseženu a pak skončím na pracáku, tak si nechci snížit
>výpočet podpory. Nikdy jsem na pracáku nebyla. Nevíte,
>co je výhodnější?
> Děkuji moc Anna
Asi měsíc, když to dobře dopadne. Je mi 55 let a bojím se, že pak práci neseženu, tlačí na nás, nechtějí dát odstupné, protože firma je na tom špatně, ale my na to budeme taky špatně,mám odpracováno 36 let,nikdy jsem podporu neměla. díky Anna
Nenechte si vnutit dohodu, to se snadno řekne ale hůř se odolá. Spočítejte si konkrétně, o kolik byste si pohoršila (odstupné, menší podpora), ať máte argument "pane šéf, cena mého podpisu na tomto papíru je xx tisíc" zní líp než "bé bé budu na tom hůř". Někdy je lepší domluvit se na kompromisu, než zatvrzele trvat na svém, on by pak zam-tel mohl taky přitvrdit a dělat dusno takové, až sama ráda odejdete. To ale záleží na konkrétní situaci u vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2014 13:28
Dobrý den,potřebovala bych moc poradit.V práci už propustili několik kolegů a dojde asi i na mně. Někiteré donutili podepsat dohodou, takže teď na pracáku berou jen 45% podpory. Já mám ale před sebou asi operaci a teď nevím,co je finančně výhodnější. Ukončit pracovní poměr a v ochranné lhůtě jít na tu operaci nebo až mi donesou výpověď, ať jakýmkoliv způsobem, tak jít na tu operaci, ještě v rámci pracovního poměru.Asi práci neseženu a pak skončím na pracáku, tak si nechci snížit výpočet podpory. Nikdy jsem na pracáku nebyla. Nevíte, co je výhodnější?
Děkuji moc Anna