Ukončení pracovního poměru a nemoc

• (neregistrovaný)

22. 2. 2014 13:28

Dobrý den,potřebovala bych moc poradit.V práci už propustili několik kolegů a dojde asi i na mně. Někiteré donutili podepsat dohodou, takže teď na pracáku berou jen 45% podpory. Já mám ale před sebou asi operaci a teď nevím,co je finančně výhodnější. Ukončit pracovní poměr a v ochranné lhůtě jít na tu operaci nebo až mi donesou výpověď, ať jakýmkoliv způsobem, tak jít na tu operaci, ještě v rámci pracovního poměru.Asi práci neseženu a pak skončím na pracáku, tak si nechci snížit výpočet podpory. Nikdy jsem na pracáku nebyla. Nevíte, co je výhodnější?
    Děkuji moc Anna

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2014 16:17

pája

Re: ukončení pracovního poměru a nemoc
      >Dobrý den,potřebovala bych moc poradit.V práci už
      >propustili několik kolegů a dojde asi i na mně. Někiteré
      >donutili podepsat dohodou,
      Nic nepodepisujte
      takže teď na pracáku berou
      >jen 45% podpory. Já mám ale před sebou asi operaci a
      >teď nevím,co je finančně výhodnější. Ukončit pracovní
      >poměr a v ochranné lhůtě jít na tu operaci
      NE
      nebo až mi
      >donesou výpověď, ať jakýmkoliv způsobem, tak jít na tu
      >operaci, ještě v rámci pracovního poměru.
      ANO
      Asi práci
      >neseženu a pak skončím na pracáku, tak si nechci snížit
      >výpočet podpory. Nikdy jsem na pracáku nebyla. Nevíte,
      >co je výhodnější?
      > Děkuji moc Anna

• 22. 2. 2014 22:16

Anna H, (neregistrovaný)

Asi měsíc, když to dobře dopadne. Je mi 55 let a bojím se, že pak práci neseženu, tlačí na nás, nechtějí dát odstupné, protože firma je na tom špatně, ale my na to budeme taky špatně,mám odpracováno 36 let,nikdy jsem podporu neměla. díky Anna

• 23. 2. 2014 10:56

Katka2 (neregistrovaný)

Nenechte si vnutit dohodu, to se snadno řekne ale hůř se odolá. Spočítejte si konkrétně, o kolik byste si pohoršila (odstupné, menší podpora), ať máte argument "pane šéf, cena mého podpisu na tomto papíru je xx tisíc" zní líp než "bé bé budu na tom hůř". Někdy je lepší domluvit se na kompromisu, než zatvrzele trvat na svém, on by pak zam-tel mohl taky přitvrdit a dělat dusno takové, až sama ráda odejdete. To ale záleží na konkrétní situaci u vás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).