Re: mateřská a dovolená po mateřské
Asi špatná formulace: Někde jsem četla, že by snad nemělo docházet ke krácení dovolené a vzniká plný nárok, ale úplně tro nechápu...
Aby byl nárok na celou dovolenou za rok 2014, muselo by byýt odpracováno alespoň 60 dnů, jako doba odpracovaná se pro nárok na dovolenou počítá i doba čerpání MD a čerpání dovolené, tak že kdyby MD a D dalo dohromady alespoň 60 dnů, byl by nárok nekrácený. Když to bude méně, je nárok na dovolenou jenom za odpracované dny.
Konec mateřské je 12.února, čerpání staré dovolené má v délce 22 dní (zprvu mylná informace), takže čerpání dovolené je do 14.03. a pak vznikne nárok na další 4 dni nové dovolené (nárok 25 dní ročné), takže se to mine s nárokem na celou dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 2. 2014 8:43
DObrý den, poradil by mi někdo, jak to je s dovolenou po čerpání mateřské?
Mateřská skončila 12.února, zaměstnankyně si zažádala o čerpání dovolené po mateřské, dovolená bude vyčerpaná 03.03.2014. Vzniká nějaký nárok na novou dovolenou z roku 2014? V jaké délce? Jsem z toho zmatená. Děkuji za každou radu