Re: Závislá-uvádím někde vratku?
>Dobrý den, minulý rok uplatnil zaměstnanec bonus na
>děti a na poslední stránce Vyúčtování, řádek 10, mi
>vyšlo "zaplaceno více" a tuto částku jsem žádal po FU
>vrátit, což se stalo.
>Letos žádný zaměstnanec neplatil zálohy, nikdo
>neuplatňuje bonus, takže všude mám nuly.
>Uvedu někde do Vyúčtování tuto částku, kterou mi FU v
>průběhu minulého roku poslal na účet?
>
Přijatou částku neuvádíte ve vyúčtování.. za letošek (asi myslíte 2013, chápu)
>A druhý dotaz:
>Přijal jsem loni v průběhu roku zaměstnance, kterému v
>minulém zaměstnání bylo něco málo sraženo jako Záloha
>na daň. U mě má minimální mzdu, takže odvody nula a
>při vyúčtování mi vyšlo, že mu musím to co zaplatil na
>zálohách vrátit.
>Pokud mu tuto částku teď vyplatím a požádám FU o
>vrácení (zaměstnanci nemají zálohy na daň, není co
>pokrátit), uvedu ji pak další rok ve Vyúčtování? V podstatě to
>stejné jako první dotaz.
>
>
teď vyplatíte, uvedete do vyúčtování, že jste zaplatil, požádáte o vratku od FÚ. V roce příjmu peněz už do vyúčtování vstupovat nebude.
>Děkuji za pomoc, zvládám daně, účetnictví, všechny
>možné formuláře, ale Závislá je pro mě peklo... :-)
"teď vyplatíte, uvedete do vyúčtování, že jste zaplatil, požádáte o vratku od FÚ. V roce příjmu peněz už do vyúčtování vstupovat nebude. "
Děkuji za odpověď!
Uvedu do Vyúčtování za 2013 že jsem zaplatil? Kam se to napíše? Vždyť je to vyúčtování za 2013 a já to zaměstnanci dám teď, v roce 2014? Nenašel jsem ve Vyúčtování kolonku do které bych to mohl dát, všechny se vztahují k minulému období. Můžete mě prosím poradit? Děkuji.
:-D
Pleteme si dohromady roky.
Jednou je letos 2013 a jednou 2014 :-)
Přeplatek vrátíte v 2014, uvedete do vyúčtování 2014. Když v 2015 dostanete peníze, už neuvádíte do vyúčtování za 2015.
Snad už to je takto v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 2. 2014 9:27
Dobrý den, minulý rok uplatnil zaměstnanec bonus na děti a na poslední stránce Vyúčtování, řádek 10, mi vyšlo "zaplaceno více" a tuto částku jsem žádal po FU vrátit, což se stalo.
Letos žádný zaměstnanec neplatil zálohy, nikdo neuplatňuje bonus, takže všude mám nuly.
Uvedu někde do Vyúčtování tuto částku, kterou mi FU v průběhu minulého roku poslal na účet?
A druhý dotaz:
Přijal jsem loni v průběhu roku zaměstnance, kterému v minulém zaměstnání bylo něco málo sraženo jako Záloha na daň. U mě má minimální mzdu, takže odvody nula a při vyúčtování mi vyšlo, že mu musím to co zaplatil na zálohách vrátit.
Pokud mu tuto částku teď vyplatím a požádám FU o vrácení (zaměstnanci nemají zálohy na daň, není co pokrátit), uvedu ji pak další rok ve Vyúčtování? V podstatě to stejné jako první dotaz.
Děkuji za pomoc, zvládám daně, účetnictví, všechny možné formuláře, ale Závislá je pro mě peklo... :-)