Re: Povinné poj. vozidel účetně
Děkuji oběma. Situace je komplikovanější tím, že pojišťovna nám nic nevrátí. Protože nám došla složenka min. týden na další období, zapátrala jsem a zjistila, že pojišťovně nedošel dopis o zrušení pojistky, takže oni ruší až nyní, sice mám kopii dopisu, ale bohužel nemám podací lístek, pošta šla bohužel obyč.
I tak mohu dát do nákladů v r. 2013 a danově?? Děkuji.
Re: mohu danově prosím?
>>>Dobrý den,
>>>prosím o radu, nevím si rady, jak zaúčtovat a do
>>>kterého roku tuto situaci:
>>>Pov. poj. časově rozlišuji, takže z roku 2013 mi 381
>>>r. 2014, přechází část pojištění zhruba za 3 měsíce
>>>za
>>>vozidlo. Ale toto vozidlo se již
>>>prodalo v 7/2013. Mám z časového rozliš. tuto částku
>>>přeúčtovat ještě v r. 2013, protože r. 2014 asi
>>>nepřipadá v úvahu?
>>>Děkuji.
>>Ano, v 2013 vše z 381 do nákladů, v nákladech budete
>>mít mínusem i vrácení pojistné za období od prodeje
>>vozidla.
>>Celkový náklad (zaplacené mínus vrácené) by měl
>>odpovídat počtu měsíců vlastnictví vozidla.
>Děkuji oběma. Situace je komplikovanější tím, že
>pojišťovna nám nic nevrátí. Protože nám došla složenka
>min. týden na další období, zapátrala jsem a zjistila, že
>pojišťovně nedošel dopis o zrušení pojistky, takže oni
>ruší až nyní, sice mám kopii dopisu, ale bohužel nemám
> podací lístek, pošta šla bohužel obyč.
>I tak mohu dát do nákladů v r. 2013 a danově??
>Děkuji.
ajaj, díky. Ale ještě se zeptám, účtujete až podle toho kolik pojišťovna pošle? Nebo to nějak přesně rozpočítáte sami a zaúčtujete pohledávku a je jisté, že pojišťovna pošle stejnou částku?
To se ptám, abych věděla příště. Pro tento případ vím, že pojišťovna nic nevrátí, protože pojistku do min. týdne vedla jako platnou. Bude to hodně špatně, když bych dala nedaňové náklady místo pohledávky?
Z prvotního dotazu, jsem si myslela že pojistná smlouva byla řádně ze strany firmy ukončena, jen pojišťovna zjistila chybně až teď a peníze budou vráceny. Možnost dokázat, že chyba vznikla na pojišťovně, že vy jste ukončili smlouvu včas, a tudíž vám vznikl přeplatek, není?
Vstoupila bych do jednání s pojišťovnou, jinak by to bylo nedaňově :(
Díky moc, tak já se s tím nějak poperu :-)
Nevím, jestli sem ještě nakouknete, ale ještě se k tomuto vozidlu vztahuje jiný špek: v nákladech 2013 mám fakturu od servisu na opravu (pojistná událost, ale jiná pojišťovna - havarijní) , ale pojišťovna bude plnit až ve 2014, a bův ví, jestli vůbec, nejspíš jen částečně, nějak to rozporuje, mám si do 2013 zaúčtovat nějaký odhad plnění? podle faktury? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 2. 2014 10:18
Dobrý den,
prosím o radu, nevím si rady, jak zaúčtovat a do kterého roku tuto situaci:
Pov. poj. časově rozlišuji, takže z roku 2013 mi 381 r. 2014, přechází část pojištění zhruba za 3 měsíce za vozidlo. Ale toto vozidlo se již
prodalo v 7/2013. Mám z časového rozliš. tuto částku přeúčtovat ještě v r. 2013, protože r. 2014 asi nepřipadá v úvahu?
Děkuji.