Re: Vedení účtu v DE
Někdo mě říkal, že snad když nejsem plátce DPH, že si můžu platit z účtu i soukromě a že tedy nemusí sedět zůstatek. Co je na tom pravdy?
Re: Vedení účtu v DE
Já nevím, co na to ostatní, ale já si myslím, že i soukromé platby mohou u fyzické osoby přes ten účet probíhat, ale musíte je potom v DE evidovat jako nedaňové platby. A nebo, tak jak to dělám u některých klientů, kteří pro podnikání používáají soukromý účet, že vůbec v DE účet neeviduji a vše uvádím jako placené v hotovosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 2. 2014 11:42
OSVČ, již neplátce DPH od 04/2013, vedu DE, od 1.12.2013 přerušena živnost - evidován na ÚP.
Po obnovení činnosti např. v 03/2014 nebude souhlasit stav na běžném účtu, jelikož z účtu odcházejí inkasní platby za telefon a internet a naskakují 00nic úroky ze zůstatku, poplatky za vedení a zase zpětně bonusy za vedení účtu.
Z doby plátcovství DPH si vedu DE v programu MRP Slušovice a nevím, jestli tedy všechny položky při pohybu na účtu zapisovat do ostatní neodečitatelné výdaje, či ostatní nezdanitelné příjmy aby účet stále souhlasil nebo jestli má být poslední zápis k 30.11. a potom až od znovuobnovení činnosti a počáteční stav bude tedy jiný.
To samé v pokladně - platil jsem 11.12.2013 doplatek silniční daně v hotovosti - mám zapsat jako ostatní neodečitatelné výdaje?