Re: Vyúčtování daně z příjmů ze záv.činn
Pokud se vás netýká, tak nevyplňujete:
01c Kód rozlišení důvodu pro podání Vyúčtování vyplňte pouze v níže uvedených případech a učiňte podání v uvedených lhůtách:
A – do 30 dnů ode dne účinnosti rozhodnutí o úpadku (§ 244 odst. 1 daňového řádu),
B – do 15 dnů ode dne předložení konečné zprávy (§ 244 odst. 3 a 5 daňového řádu),
C – do 15 dnů ode dne podání návrhu na zrušení konkursu (§ 244 odst. 3 a 5 daňového řádu),
D – do 15 dnů ode dne zrušení konkursu (§ 244 odst. 3 a 5 daňového řádu),
E – do 15 dnů ode dne splnění jiného způsobu řešení úpadku (§ 244 odst. 3 a 5 daňového řádu),
F – do 15 dnů ode dne přechodu oprávnění nakládat s majetkem náležejícím do majetkové podstaty z insolvenčního správce na daňový
subjekt a opačně (§ 244 odst. 4 a 5 daňového řádu)
Re: Vyúčtování daně z příjmů ze záv.činn
Snad jen pro upřesnění, vyúčtování se vyplňuje, nevyplňuje se pouze ten kód (tedy nechá se prázdné pole).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 2. 2014 14:08
Dobrý den,
setkávám se s tímto formulářem prvně a pochopila jsem, že jej mám povinnost podat každý rok do 3. března nebo pokud elektronicky tak později ,ale když jsem se probírala pokyny a narazila na kód rozlišení důvodu podání vyúčtování tak se tyto body týkají především insolvence a likvidace. Ale já myslela, že povinnost podat toto vyúčtování má každý zaměstnavatel. Tak nějak nevím jaký kód vybrat.
Díky za odpověď.