Re: Překročení limitu DPH
>Dobrý den,
>
>mám dotaz, klient který mi donesl doklady na přiznání
>DPFO, tak jsem u něj zjistila , že překročil limit pro
>DPH 08/2013. Za 09/2013 měl být tedy plátcem DPH, to
>zjistil až 01/2014, zaregistroval se a nyní dáváme
>dokupy přiznání za 09, 10, 11 a 12/2013, může si uplatnit
>i daň na vstupu? a od kdy od toho září, nebo může až
>když ho FÚ zaregistrovala?
>Bude potom spadat do PDP(přenesená daňová povinnost),
>ale to vím, že může použít až teď v přiznání za
>leden.
Ne PDP nemůže, až nabytím právní moci registrace k DPH. Do té doby musí fakturovat s DPH.
>Děkuji za brzkou odpověď.
>
Pokud překročil obrat v průběhu srpna, byl by plátcem až od 1.10., od té doby dělá všechno jako plnohodnotný plátce včetně odpočtů (s výjimkou PDP viz alen1), pokud mají doklady náležitosti. Celkem jsem rád, že tento systém zpětné registrace zase obnovili,
Děkuji to mi stačí, takže může....:-). Ještě mrknu na to, kdy přesně to překročil, říkal mi to on, já to ještě neviděla....
moc děkuji.......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 2. 2014 20:41
Dobrý den,
mám dotaz, klient který mi donesl doklady na přiznání DPFO, tak jsem u něj zjistila , že překročil limit pro DPH 08/2013. Za 09/2013 měl být tedy plátcem DPH, to zjistil až 01/2014, zaregistroval se a nyní dáváme dokupy přiznání za 09, 10, 11 a 12/2013, může si uplatnit i daň na vstupu? a od kdy od toho září, nebo může až když ho FÚ zaregistrovala?
Bude potom spadat do PDP(přenesená daňová povinnost), ale to vím, že může použít až teď v přiznání za leden.
Děkuji za brzkou odpověď.