Re: Potrzení o zapl. úrocích -poraďte pr
To si právě myslím taky, jenom jeho manželka na mě spustila, že takovéhle pitomosti by vůbec neřešila a že si nepůjde vyřizovat aby jí v bance vystavili potvrzení i s jeho jménem. Ale za práci zodpovídám já a já to určitě nechci mít špatně.
Jen mě pořád zaráží že na tom potvrzení je napsaný název účtu na jeho jméno a klient taky akorát to potvrzení poslali manželce a v dalších účastnících je taky ona. Prý je to kvůli tomu, že ještě než se za něj provdala tak posílali tyto dopisy z banky na její adresu.
Doložte kopií smlouvy o úvěru, kde je pán uveden také jako dlužník a případně čestné prohlášení manželky, že si ona toto neuplatňuje. Uplatňovala jsem takto několik let a FÚ plně vyhovovalo...
Ve vystavování takových potvrzení ze strany bank logiku nehledejte, bohužel některé banky mají systém, který umí pracovat jen s jedním hlavním dlužníkem a tomu adresují korespondenci a komunikují s ním. Změnu nejsou schopni udělat, i když ve smlouvě je uvedeno více dlužníků a není určeno, že je někdo z nich hlavní. Zkoušela jsem to s bankou také řešit, ale zbytečně. Teď již máme hypotéku v jiné bance a tam uvádí na tato potvrzení oba dlužníky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2014 7:21
Dobrý den, prosím o radu. Mám tu jednoho zaměstnance
který u nás pracuje od konce roku 2013 a chce udělat
RZ. Přinesl mi smlouvu o hypotečním úvěru kde je napsaný
jako dlužník a klient on i jeho manželka. Donesl mi i
list vlastnictví a potvrzení o zaplacených úrocích z
úvěru. Potvrzení zasílali jeho manželce a v dalších
účastnících smlouvy o úvěru je napsaná opět jeho manželka
a manžel ne. Akorát na levé straně úplně nahoře v tom
potvrzení je u názvu účtu napsaný ten zaměstnanec a
pod tím je jako klient a jeho rodné číslo. Mluvila jsem
s paní na Finančním úřadě a ta mi řekla, že když je to
zaslané na jeho manželku, tak by v dalších účastnících
měl být napsán i on a ne jenom ona, že takovéhle
potvrzení by na FÚ nevzali. Co myslíte? můžu mu to takového
potvrzení vzít a provést RZ? mockrát děkuji.