Re: Cena za zpracování přiznání k DPH
Tolik si účtuji u firmy, která má obrat přes 20 mil.Kč. A to dělám dost často dodatečná přiznání, protože pan majitel nepochopil, že fakturovat může do 15. následujícího měsíce. Za dodatečná si neúčtuji nic, i tak jsem prý pro něj drahá. Uvažuji, že tam skončím, protože je to hra nervů. Stojí mi to vůbec za to? Ale hlavně zdraví, že. Je to vždy na domluvě.
Chápu, že se vám zdá částka nepřiměřená vůči částce, která do přiznání vstupuje, ale pokud je to jediná věc, kterou pro Vás účetní dělá, tak se domnívám ,že je to částka vcelku adekvátní. Pokud pro Vás účetní i sestavuje přiznání jiná, dělá další účtování a za to si účtuje další peníze, tak by mohla slevit na cca 300 bez DPH, ale pod tuto částku bych osobně nešla. Nejde jen o těch 5 minut. Ale jak píše někdo výše, program, znalosti, školení, čas, počítač atd..... Takže za mě je částka přiměřená. Pokud je to tak jednoduché, tak proč si to nesestavíte sami?
Komu se nelíbí, ať si udělá sám. Třeba to zvládne i rychleji. Nebo tím zabije půl dne...
Nejde jen o kopírování z minulého měsíce, ale zřejmě i o všechny související činnosti včetně zaslání přiznání, zaevidování, vytištění.
Stále je v našich zeměpisných šířkách více ceněna práce opraváře než odborná účetní práce ...
Re: Díky za reakce :)
>>>Dobrý den, prosím o diskusi.
>>>Identifikovaná osoba k DPH podává přiznání k DPH
>>>každý
>>>měsíc. Každý měsíc má pouze jednu fakturu (reklama na
>>>Facebooku nebo Google) na Kč 300,-, odvede DPH 63,-.
>>>Pro účetní je to práce na 5 min (nahodí do programu
>>>jednu fakturu, kterou navíc zkopíruje z předešlé,
>>>změní
>>>pouze číslo faktury a datum. Vytiskne Záznamku a
>>>Přiznání) a účtuje si 500,- každý měsíc. Je to
>>>adekvátní?
>>>Díky....mám trochu morální dilema :)
>>Jaké morální dilema?
>>Že někdo chce spravedlivou odměnu za to, že něco umí
>>?
>Také si myslím,že odměna je adekvátní a žádné morální
>dilema bych neměla. Vždyť se podívejte tady na dotazy,
>lidé vůbec netuší, co všechno musíte umět a znát, než
>jste schopná správně spočítat a vyplnit třeba tohle
>revers charge ze zahraničí........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2014 15:12
Dobrý den, prosím o diskusi.
Identifikovaná osoba k DPH podává přiznání k DPH každý měsíc. Každý měsíc má pouze jednu fakturu (reklama na Facebooku nebo Google) na Kč 300,-, odvede DPH 63,-.
Pro účetní je to práce na 5 min (nahodí do programu jednu fakturu, kterou navíc zkopíruje z předešlé, změní pouze číslo faktury a datum. Vytiskne Záznamku a Přiznání) a účtuje si 500,- každý měsíc. Je to adekvátní? Díky....mám trochu morální dilema :)