Re: voucher na časopis a DPH-prosím
Nyní je to voucher, o něm přeci neúčtujete, ani DPH s tím nijak nesouvisí. Až v případě, že si na základě tohoto voucheru objednáte časopis za zvýhodněné předplatné, tak teprve budete na základě vystaveného DD na předplatné o tom účtovat a nárokovat DPH.
Re: voucher na časopis a DPH-prosím
nevím, jestli si rozumíme. Mám fakturu-dodavatelskou. Na ní je zboží s 21% 10kusů za 1000,--. Další řádek k tomu akce voucher na časopis 8kusů s 15% za 500,-- . Zboží budeme i s voucherem prodávat dál. Může být na nákupní faktuře od dodavatele u voucheru 15%? Nemá být s 0% do té doby, než se dostane k někomu, kdo si objedná ten finální časopis?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2014 9:08
Dobrý den, dostala se mi faktura za zboží, na které je zboží a samostatným řádkem voucher na časopis, 6 měsíční zvýhodněné předplatné. Tento voucher je s 15% DPH. Je tato sazba správně? A když mi ji takto dodavatel fakturuje, můžu to tak nechat nebo mám žádat opravu faktury? Mám pocit, že to není dobře.