Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2014 9:09
Koupila jsem byt, na kterém byl závazek - dluh za energie, za nájem. Byt pronajímám. Nyní si zpracovávám daňové přiznání a potřebuji poradit. Do nákladů dám roční odpis bytu - 30 let odepisování - mám dlužnou částku na bytu přidat ke vstupní ceně bytu, nebo je to jednorázový náklad?
Cena bytu je 1,100.000,- - je to byt od družstva - převod členských práv. 430.000,- bylo zaplaceno hotově jako odstupné (převod členských práv převodce k bytu) a zbytek úvěrem. Na družstvu mi bylo řečeno, že měsíční splátka obsahuje i úroky, ale splátkový kalendář mi dát nechtěli, kde by bylo vidět, kolik je úrok a kolik splátka. Ten úrok si prý uplatňují oni, takže mi ho dát nemohou. Rozumíte tomu? Tím pádem si měsíční splátku dát do nákladů nemohu, protože ta splátka bude obsažena už v kupní ceně, kterou budu 30 let odepisovat, je to tak?