Re: daňový bonus mínusem
omlouvám se špatně jsem to asi napsala: doplatek ze zůčtování se skládá z částky 3675,- (což je: přeplatek na dani 4342,- a doplatek na bonusu - 667,-) takže vrátím zaměstnanci podle Pc 3675,-
je to prosím správně?
děkuji
Re: daňový bonus mínusem
Jestli je to správně spočítané, nevím, ale roční bonus s minusem chybný není - vznikne to tak, že v některém měsíci měl zam. menší mzdu a vyšel mu daň. bonus, ale když se vzal základ daně za celý rok, tak byl tak vysoký, že výsledná daň stačila na slevu na dani a měsíční bonus se pak stal přeplatkem. Koukněte na jednotlivé mzdy zaměstnance a také si to zkuste spočítat ručně - dle návodu, který na formuláři k RZD je (výpočet je trošku jiný než když zam. žádné děti neuplatňuje).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2014 10:58
Dobrý den, prosím o radu zda mi program počítá správně.
Počítám RZD a program mi následně vypočítal vratku daně ve výši 3675 Kč, která se skládá z přeplatku na dani 4342 a doplatku na daň.bonusu s mínusou částkou 667 Kč. Ať počítám jak počítám nevychází mi to a nevím zda je to dobře, ještě jsem se s minusovou částkou nesetkala, poradíte prosím?
Děkuji.