Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2014 11:10
Dobrý den,
docela by mě zajímaly různé názory. Hodně maminek na RD si přivydělává prodejem vlastních výrobků na internetu. A vedou se diskuze, kdy to je příležitostný příjem a nejedná se o soustavnou činnost ve smyslu Živn.zák. a kdy už je to soustavná činnost a musí být ŽL.
Chtěla jsem se zeptat, když maminka vyrobí pár výrobků a nabídne je k prodeji na netu (celková hodnota řekněme do 5tis./rok), jedná se o soustavnou činnost?
Slyšela jsem názor, že už to nabízení na internetu je soustavné samo o sobě (i když jde o jeden dva výrobky a třeba se to vůbec neprodá) a musí být ŽL. A také názor, že když prodá každý měsíc jeden výrobek třeba v hodnotě 100Kč, už je to opakovaná činnost, takže soustavná (k čemuž bych se bohužel také přiklonila, i když mi to přijde šílené).
Nejde mi o ty, které mají doma "manufakturu" na korálkové šperky, jde mi skutečně o maminu, která třeba uháčkuje pár čepiček, zjistí, že se to líbí, tak to zkusí dát na net :-).
Děkuji za všechny názory :-)