Re: DPH při dovozu zboží z EU a jeho pro
pokud nakoupí zboží od osob registrovaných v EU k DPH za více než 326 tis. Kč za kalendářní rok, stane se tzv. osobou identifikovanou k DPH (pouze odvádí DPH na výstupu při pořízení zboží, ale nemá nárok na odpočet DPH), zaregistruje se na FÚ a bude mu přiděleno DIČ, to oznámí svým dodavatelům v EU a ti pak fakturují bez DPH
až se stane osobou identifikovanou, bude osobám registrovaným k DPH v EU bez DPH (podmínkou je vývoz zboží z ČR do EU)
Tak to chapu dobře že pak mi budou fakturovat
bez DPH a ja take,ale pokud budu fakturovat v tuzemsku pak tam DPH bude.A uz tedy neni nikde DPH ani pri nejakych tech dopoctech na hranicich nebo se nemusim registrovat k DPH v jinem state.A jak to je když to povezu mi mo EU? dekuji
identifikovaná osoba je něco jiného než plátce DPH, je to hodně obsáhlé téma nad rámce tohoto diskuzního fóra a pokud jste v tom začátečník, doporučuji buď školení, odbornou literaturu nebo nejlépe konzultaci s daňovým poradcem
Ano to chceme.Registrujeme se apak bychom zacli stim dovozem a prodejem ven.Nejde mi o platcovstvi,ale o tvorbu ceny.Zda se vubec v danem udrzime na trhu s ohledem na konkurenci.Jen mi jde o to jestli nebudou ohledne toho nekde vydaje v ramci dani DPH nebo tak.Zda jen nakoupim z EU od platce bez DPH a prodam to taky bez DPH tudiz nemusim mit tak vysokou marzi.Ale pokud to prodam osobe a ne platci DPH do EU,tak tam asi musim dat nase DPH ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2014 17:37
Dobrý den. Můj zaměstnavatel chce rozšířit podnikání a chce prodávat určitý druh potravin. Chce je nakupovat v EU a prodávat v tuzemsku a v zemích EU. Od cla je to osvobozeno, ale jak je to s DPH? Stane se plátcem, v tuzemsku bude na fa DPH uvádět, ale do EU to bude fakturovat za cenu bez daně a daň tam nebude uvádět?? A při tom dovozu ( koupí to v EU ) to bude také s DPH 0 ?? Chápu to dobře??
Děkuji za pomoc