Re: Máte zkušenost se zaměst.uchazečů z
Dobrý den,
není to výmysl, ÚP dává dotaci na mzdy, když zaměstnáte uchazeče, který je tam veden déle než 5 měsíců. Na ÚP si dáte žádost a přiložíte potvrzení o bezdlužnosti. Žádat můžete i na konkrétní osobu osobu, kterou chcete zaměstnat. 1x do měsíce žádosti vyhodnotí na krajské pobočce ÚP a rozhodnou, komu dotaci poskytnou.
Odkaz: http://portal.mpsv.cz/sz/zamest/dotace/ap
Pak jen měsíčně předkládáte hlášení o mzdě zaměstnance a oni Vám posílají tu dotaci. Sama jsem to na začátku roku absolvovala a dotaci získala.
Moc děkuji za odpovědi. Určitě se tedy poptám na tom úřadě, i když prý velmi záleží na jakou úřednici člověk narazí, protože ne všechny podávají stejné informace:) Každopádně to tedy musí být u uchazeče více než 5měsíců a tedy pak ta souvislost s tím druhem ukončení zaměstnání tam není žádná? Jestli skončil na dohodu nebo dostal výpověď, myslím?
Ne, ne, jen musí být uchazeč déle než 5 měsíců evidován na ÚP.
Určitě se běžte zeptat, já jsem se setkala s ochotou, vše mi vysvětlili a ještě poradili, že pokud to chci trochu uspíšit, ať si radši oběhnu tu bezdlužnost sama a dám rovnou žádost s komplet včetně příloh, že je to rychlejší. A dali vědět hned další den po zasedání na kraji, že mi dotaci přidělili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 2. 2014 15:24
Prosím Vás, můžete mi někdo objasnit možnost dostat dotaci od ÚP za zaměstnání uchazeče na úřadu práce? Jsou tam nějaké podmínky? Nejde mi o zaměstnání osob se zdr.postižením. Doslechla jsem se totiž, že existuje dotace pro zaměstnavatele, když zaměstná uchazeče, který údajně v předešlém zaměstnání dostal výpověď. Existuje taková možnost nebo je to výmysl, jedna paní povídala?
Děkuji za objasnění