Re: Roč.zúčtování X daň přiznání
Jaké srážky máte na mysli? Srážkovou daň? To těžko, na tu se Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2013 nevystavovalo.
Podle mého měla podepsané Prohlášení, slevu na poplatníky 2070, takže při měsíčním základu daně do 13800,- Kč byla daň nula, proto není ani na Potvrzení.
Vy jí za rok 2013 uplatníte slevu na poplatníka celou (24840,-), ale ten příjem je tak nízký, že prostě není co vracet. Nemůže dostat víc, než co zaplatila (neuplatní-li si děti, to by jí vyšel bonus).
Takhle to kolegovi vysvětlete - že podávat DP je zbytečná práce pro Vás i FÚ.
Re: Roč.zúčtování X daň přiznání
Ano přesně tak,jenže mně se prostě nevěří, vysvětlím mu to ještě jednou a ať si to jde jinak nechat vysvětlit na finančák. Díky vám MOC!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2014 6:59
Dobrý den,potřebuji radu, byla jsem požádána abych udělala daňové přiznání manželce kolegy (protože jí její zaměstnanvatel nechce udělat roční zúčtování). Ale podle mého názoru jí nevzniká ani přeplatek ani nedoplatek.
Dostala jsem pouze Potvrzení o příjmech kdy zaměstnaná byla od února do prosince a:
ř.1.úhrn příjmů ze závislé čin... ..... 62.829
ř.2. z ř.1 do 31. ledna 2014 62.829
ř.6.úhrn povinného pojistného z příjmů 21.367
ř.8.ZD 84.196
Nic víc na potvrzení není, kolega tvrdí že ale manželka odváděla zálohy(měla víc jak 5.000,- příjem) ale podle tohoto to spíš vydapá že byly prováděny srážky nikoliv zálohy a tudíž žádné roční zúčtování ani přiznání. Mám pravdu??? Děkuji