Re: FVE - krácení odpisů
A co faktura na prodej elektřiny? Tam je uvedena pouze prodaná elektřina, ne celkově vyrobená
Re: FVE - krácení odpisů
Mám tu od nich jako příjem jen faktury od OTE za zelený bonus. Žádnou fakturu za prodej energie nemám. Je možné, že by skutečně neprodávali nebo mi je jen zapomněli dát? Pokud by byla i faktura za podej energie, pak bych krácení odpisů chápala, ale v případě zeleného bonusu stále nechápu. Ten je přece za veškerou vyrobenou energii. Klienta s fotovoltaikou mám prvně.
připojení dotazu
podobný klient, OSVČ, neplátce, vede DE, v režimu zeleného bonusu
FVE na střeše RD nevloženého do majetku od listopadu 2013
první příjem od OTE z avýrobu v roce 2013 bude v roce 2014
přebytky prodává čezu, ale nevystavuje jim žádnou fakturu, údajně mu to odečtou na jejich faktuře - ale až někdy v létě podle zúčtovacího cyklu.
Odpisy za rok 2013 - stavební část neodepisuje, technologie na 240 měsíců, ale již za rok 2013 by měl být odpis pokrácen?
Děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2014 13:32
Dobrý den,
soukromá osoba má FVE na rodinném domě. Do provozu uvedena 2011. Příjmy má ve formě zeleného bonusu. Vím, že tu již proběhlo hodně diskuzí, kde se píše, že odpisy technologické části FVE by se měly pokrátit v poměru k soukromé spotřebě energie. Stále mi není jasné proč. Chápu, že pokud nějaký majetek z části používám pro soukromou potřebu a z části pro podnikání, pak je třeba v tom poměru odpisy pokráti. Není mi to alej jasné v tomto případě. Zelený bonus se přece poskytuje za veškerou vyrobenou energii, je to tedy příjem i ze soukromě spotřebované energie. Proč je tedy třeba odpis pokrátit?