Re: Výpoveď dle § 52 odst. c) ZP
A je to vpořádku, když mi dal do výpovědi § 52 odst. c) a neupozornil mě na to předem, do výpovědi mi napsal, že důvodem je, že se zaměstnanec stal nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnaců za účelem zvášení efektivnosti práce. Jen mi to dal podepsat v poslední den, než začala běžet výpovědní lhůta, že jsem to převzala, ale žádné samostané rozhodnutí představensta, vůbec nic.
Nerozumím, jaké upozornění předem? Prostě Vám byla předána výpověď pro nadbytečnost a výpovědní doba začala běžet od prvního dne následujícího měsíce.
Rozhodnutí o organizační změně nemusí být vydáno v písemné formě, ani nemusí tzv. vyhlášeno. Upozornit předem je třeba pouze u hromadného propouštění. Spíše je zarážející, že ve výpovědi byly uvedeny všechny důvody podle § 52 c) ZP - neumím si představit, že by byly naplněny všechny najednou, je to neobvyklé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 3. 2014 15:23
Chtěla bych se zeptat, když jsem dostala výpověd dle § 52 odst. c) Zákoníku práce a poměr mi končí uplynutím výpovědní doby 2 měsíce a náleží mi trojnásobek průměrného výdělku. Tak pokud bysme se dohodli na ukončení dříve než po dvou měsících, jestli se mi krátí částka o to co skončím dřív a dostanu méně Kč na odstupném? děkuji za odpověď