Re: Sleve na manželku
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat když jste spolupracující osoba jestli mi můžete poradit jak to funguje - musí se zaregistrovat na FU,ZP a SP co je k tomu potřeba ?? - platí se nějaké zálohy (pobírám invalidní důchod a momentálně jsem na ÚP) bychom chtěli rozdělit do 68000 aby šla uplatnit sleva na manželku, a aby mohla být následně uplatněna sleva na dítě. Děkuji za odpověď
Re: Sleve na manželku
Dobrý den,nechci Vás přivést v omyl,takže nemohu poradit.Každá situace vyžaduje trochu něco jiného,nevím např.ohledně invalidního důchodu zda se k tomu přihlíží.Já osobně to mám tak,že jsem jako spolupracující osoba na hlavní činnost,musím být nahlášena na FÚ,OSSZ . zdravotní pojištovně a platím si měsíční minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění jako prakticky normální OSVČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 3. 2014 21:41
Dobrý den,jsem evidovaná jako spolupracující osoba manžela,při rozdělení příjmů jsem nepřesáhla limit 68.000,Kč ročně.Může si manžel ve svém přiznání na mě uplatnit slevu na manželku? Děkuji