Re: Daňové přiznání - mateřská dovolená
no možná by ta matka na té mateřské to daňové přiznání zvládla sama líp, ne ?
Ne, ani rodičovský příspěvek, není to zdanitelný příjem.
Čestné prohlášení, že pobírala PPM nebo RD bych pro jistotu připojila, některé referentky na finančáku ho vyžadují.
>>>>Dobrý den,
>>>>prosím o radu. Mám dělat daňové přiznání matce na
>>>>mateřské. Do června loňského roku byla zaměstnaná na
>>>>HPP,
>>>>o července je na mateřské. Potřebuji k vyplnění
>>>>přiznání nějaký doklad o tom, jakou měla mateřskou.
>>>>Já
>>>>si
>>>>myslím, že se do přiznání vyplňují jen příjmy z
>>>>pracovního poměru a k přiznání se připojí čestné
>>>>prohlášení s
>>>>tím, od jaké doby je na mateřské. Je to tak? Děkuji
>>>Připojíte Potvrzení od zam-tele, mateřská se nikam
>>>neuvádí a čestné prohlášení taky ne.
>>
>>Ani peněžitá pomoc v mateřství a rodičovský
>>příspěvek?
>>Co se mateřské a těchto příspěvků týče, jsem úplně
>>vedle. :-/
>no možná by ta matka na té mateřské to daňové přiznání
>zvládla sama líp, ne ?
>Ne, ani rodičovský příspěvek, není to zdanitelný
>příjem.
>Čestné prohlášení, že pobírala PPM nebo RD bych pro
>jistotu připojila, některé referentky na finančáku ho
>vyžadují.
Pokud vás moje dotazy pohoršují, tak na ně prosím nereagujte. Jsem začátečnice a než něco udělat špatně, tak se radši zeptám. Vím, že z mateřské a těchto příspěvku se daň neodvádí. Šlo mi o to, jestli se tyto částky někde neuvádí a jestli se nepřipojuje přehled vyplacených dávek k přiznání. Teď už vím, že do přiznání vyplním příjmy ze zaměstnání a dotyčná připojí čestné prohlášení, že je od jistého data na mateřské. Všem vám děkuji
Co se týká toho prohlášení, tak to, že je na mateřské nebo rodičovské vůbec o ničem nevypovídá. Když už chce nějaké prohlášení připojit, tak ať prohlásí, že v roce 2013 neměla kromě příjmů, uvedených v potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele toho a toho, žádné jiné zdanitelné příjmy.
před časem jsem se dohadovala s referentkou na finančáku, která mi tvrdila, že musím doložit potrvzení od ÚP. Tvrdila jsem jí, že z potvrzení o evidenci na ÚP vůbec nevyplývá, zda jsem v uvedené době měla nějaké příjmy nebo neměla. Tak na co je tedy to, co podepisujeme na DP ?Doložit jsem musela, jinak by mi asi nevrátili daně :-( holt úřad je úřad
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 3. 2014 13:10
Dobrý den,
prosím o radu. Mám dělat daňové přiznání matce na mateřské. Do června loňského roku byla zaměstnaná na HPP, o července je na mateřské. Potřebuji k vyplnění přiznání nějaký doklad o tom, jakou měla mateřskou. Já si myslím, že se do přiznání vyplňují jen příjmy z pracovního poměru a k přiznání se připojí čestné prohlášení s tím, od jaké doby je na mateřské. Je to tak? Děkuji