Re: daň. bonus zpětně
Měla jsem případ, že za mnou přiběhl rozhořčený soused a prosil mě o pomoc s přiznáním, že mu zaměstnavatel nevyplácí bonusy na 2 děti. Když jsem ale koukla na výplatní pásku...ano bonusy mu zaměstnavatel nikdy nevyplatil z jednoho prostého důvodu, měl tak vysoký příjem, že platil daň i po odečtení zvýhodnění na děti..... Někdy není chyba na Vašem přijímači :o)
Re: daň. bonus zpětně
Dobrý den, ne výplatnice tam běžně nedostávají. Jednatelka a majitelka příliš v tomto směru nekomunikuje. V této firmě pracují 2 mojiznámý, tomu druhému bonus za 2012 zúčtovala, a už nevyplatila. Mzdy jim zpracovává externí účetní, snažila jsem se potřebné doklady získat od ní (když se mi už podařilo získat na ni kontakt), ale prý bez paní S nemůže mě ani zaměstnancům nic poskytnout. musí si oni požádat paní S....a do telefonu mi potvrdila, že kamarádovi měl být bonus za celý rok 2012 vyplcen s březnovou výplatou. Tak jsem ji oznámila že nebyl a jak tedy mají kluci postupovat...a zase: musí si to vyřešit s paní S, je to moje klientka, já dělám to, co si u mě zadá...
Závěr: výplatnici nemají od roku 2009 ani jednu, zřejmě je za ně podepisují. Příjem mají okolo 10000 Kč hrubého, takže na bonusy nárok mají určitě. Paní S se z dovolené vrací 10.3., tak uvidíme jak se k celé záležitosti postaví, vzhledem k tomu co jsme zjistili (že bonus nevyplatila i když od FÚ jej obdržela) asi příjemná na kluky nebude.... Jen vás ještě poprosím: kdyby kamarádovi dala Potvrzení o zdanitelných příjmech za 2011 a 2012 - přiznání si podá sám na aktuálním tiskopisu k DzP, nebo máme sehnat platné v daných letech? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 3. 2014 14:24
Dobrý den, za jaké roky zpětně mohu ted požádat FÚ o vyplacení bonusu na vyživované děti? Nyní známý zjistil, že mu zaměstnavatel 3 roky nevyplácel bonus i když o něj žádal a rodné listy/kopie zaměstnavateli předal. Za r.2013 Dap podáme, lze i za rok 2012 a 2011? Děkuji.