Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2014 11:09
V SRO došlo ke změně společníka, původně byli 3 společníci a jeden z nich prodal svůj podíl jinému člověku, takže jsou opět 3 společníci. Zápis z jednání (dohodu o prodeji podílu) jsem viděla v originále, jako účetní sro jsem dostala kopii. K jednání (odkupu podílu) došlo v dubnu 2013, ale dosud - téměř po roce - není změna společníka vidět v OR na webu justice.cz . Zřejmě to nikdo nepodal na OR.
Moje dotazy na zdejší odborníky:
1) Může dojít k promlčení, když ten zápis v OR nebude proveden/podán do nějaké lhůty?
2) S kým (ne)mám či (ne)mohu nemám jednat jako najatá externí účetní, když se na mě obrátí jak původní společník (který je v OR, ale už tam neměl být) nebo ten nový společník (který podíl skutečně koupil, ale v OR není)?
Ptám se proto, že v mezičase v té sro došlo k vážným osobním sporům, takže společníci nejsou schopni se dohodnout a chtějí se mnou jednat separátně tak, aby "ti druzí" nevěděli, což je mi nepříjemné. Čas letí, měla bych dělat uzávěrku, jenže od té sro mám jen část dokladů a nabíhá tam prodlení za nepodání a neplacení ledasčehos. Bohužel jediný jednatel té firmy dlouhodobě nekomunikuje s nikým, mně odpoví stručně tak na 1 email z 10 a ještě neodpoví na většinu otázek. Obávám se, že tam je nějaká dlouhodobá psychická indispozice, ale možná se mýlím.
Děkuju všem předem za názory, zkušenosti, rady...