Hlavní navigace

Společník SRO nezaps. v OR - promlčení?!

  • 6. 3. 2014 11:09

    V SRO došlo ke změně společníka, původně byli 3 společníci a jeden z nich prodal svůj podíl jinému člověku, takže jsou opět 3 společníci. Zápis z jednání (dohodu o prodeji podílu) jsem viděla v originále, jako účetní sro jsem dostala kopii. K jednání (odkupu podílu) došlo v dubnu 2013, ale dosud - téměř po roce - není změna společníka vidět v OR na webu justice.cz . Zřejmě to nikdo nepodal na OR.

    Moje dotazy na zdejší odborníky:

    1) Může dojít k promlčení, když ten zápis v OR nebude proveden/podán do nějaké lhůty?

    2) S kým (ne)mám či (ne)mohu nemám jednat jako najatá externí účetní, když se na mě obrátí jak původní společník (který je v OR, ale už tam neměl být) nebo ten nový společník (který podíl skutečně koupil, ale v OR není)?

    Ptám se proto, že v mezičase v té sro došlo k vážným osobním sporům, takže společníci nejsou schopni se dohodnout a chtějí se mnou jednat separátně tak, aby "ti druzí" nevěděli, což je mi nepříjemné. Čas letí, měla bych dělat uzávěrku, jenže od té sro mám jen část dokladů a nabíhá tam prodlení za nepodání a neplacení ledasčehos. Bohužel jediný jednatel té firmy dlouhodobě nekomunikuje s nikým, mně odpoví stručně tak na 1 email z 10 a ještě neodpoví na většinu otázek. Obávám se, že tam je nějaká dlouhodobá psychická indispozice, ale možná se mýlím.

    Děkuju všem předem za názory, zkušenosti, rady...

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).