Re: DPPO + bod 12 / spojené osoby
Přiznání k dani z příjmu právnických osob
I.Oddíl - údaje o poplatníkovi
(první strana) bod 12
Transakce uskutečněné se spojenými osobami ANO / NE
Z Pokynů:
poplatník uvede, zda uskutečnil či neuskutečnil transakce s osobou kapitálově spojenou (§ 23 odst. 7 písm a) zákona) či jinak spojenou (§ 23 odst. 7 písm. b) zákona)
Právě jsem na to narazila. Už víte odpověď na položenou otázku?
Můj případ: tři lékařky OSVČ založily s.r.o. od kterého odebírají výrobky (protetické práce) - mám zaškrtnout ANO?
(každá má třetinový podíl, každá je společník i jednatel, s.r.o. dodává i jiným lékařům)
A jedna z nich svému s.ro. pronajímá prostory...
fakturace mezi s.r.o. a společníkem/jednatelem zaškrtnout ANO
pronájem mezi s.r.o. a společníkem/jednatelem zaškrtnout ANO
OT: Nejsem daňový poradce, takže jen logická úvaha obyčejné účetní. A poznatek od klientů - nepřejí si, aby bylo ANO zaškrtnuto. I když by mělo být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2014 20:21
Prosím, jaké aktivity (malé) firmy budete zahrnovat do řádku 12 přiznání k dani z příjmu PO 2013?
Když společník pronajme společnosti vozidlo? Když manželka společníka pronajme firmě nebytové prostory? Když společník půjčí firmě peníze? Prostě úplně všechno i když budou ceny obvyklé?