Daňové přiznání u zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

7. 3. 2014 21:37

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli je nějaké nové nařízení, či zákon k daňovému přiznání pro zaměstnance. Dodala jsem jako vždy podklady pro odečet k daním ( potvrzení o platbách k pojištěním, o úrocích z hypotéky...) Zaměstnavatel po mně vyžaduje nově kopie smluv a výpis z katastru nemovitostí. Je to v pořádku? Děkuji za odpověď, M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2014 21:46

VeronikaKA (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání u zaměstnavatele
      nic nového ohledně RZD není, pokud jste podepsala prohlášení, že chcete provést roční zúčtovaní daní a zam-tel z dřívějška všechny podklady od Vás má, tak nen důvod mu opět poskytovat kopie smluv, které již z předešlých let má (za rok 2013 musíte dodat potvrzení o platbách na živ.pojištění a zaplacených úrocích)... ohledně výpisu z LV si myslím, že chce mít jistotu, že nemovitost je stále vaše (ale to si může jednoduše zjistit na netu)...

• 8. 3. 2014 11:10

ppetrolejka (neregistrovaný)

to není nic nového... zaměstnavatel to měl vyžadovat už při prvním uplatnění...

• 8. 3. 2014 13:00

asi jste nepochopila dotaz - tazatelka píše, že zam-tel chce po ní "nově" všechny smlouvy a výpis z katastru, tzn. že je v předešlých letech má, ale letos je chce znovu...

• 8. 3. 2014 13:20

. (neregistrovaný)

Vždyť finančák také chce stále nové a nové papíry i když jejich povinnost předložit je podle ZDP není jinak podložena.

Pro původního tazatele - než jste se zeptal na tomto foru, zeptal jste se toho, kdo Vám může relevantně odpovědět - svého zaměstnavatele? Co Vám odpověděl? Měl kontrolu z FÚ a ta mu vše "strhala" a doměřila penále? Nebo "matka" nařídila něco řešit ponovu a mzdové účetní v ČR aby se teď strhaly?

• 8. 3. 2014 14:45

po mě tedy nikdy žádný FÚ nechtěl každým rokem nově kopie smluv ani úvěrů (mají je u prvotního přiznání) a ročně přikoládám jen potvrzení...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).