Re: silniční daň - vozidlo registrované
c/ používaná
2. poplatníkem daně z příjmů fyzických osob k činnosti nebo v přímé souvislosti s činností, ze kterých plynou příjmy ze samostatné činnosti podle zákona upravujícího daně z příjmů.
Názor:
musí být splněny všechny tři podmínky?
No abych řekl pravdu, tak jsem nad tím taky přemýšlel a řekl bych že jo... Buď mezi těmi podmínkami bude konjunkce a pak všechny tři. Nebo disjunkce, ale to by zase stačila jedna z podmínek a to dost těžko.
Pak tedy ještě by mohlo být něco takového jako a) a současně c) nebo b) a současně c), ale já to tam nevidím. Pokud Vy ano, prosím o uptřesnění.
Volala jsem na evidenci vozidel, protože z hlediska Silniční dane to bylo jasné, ale říkala jsem si, že tam bude určitě ještě jiný zádrhel.. a pán my vysvětlil, že poté , co by tu bylo vozidlo s cizí SPZ tuto dobu (upřímně nevím, jestlo to číslo bylo přesně toto) +/- tak by se auto mělo zaregistrovat zde. Vím, že jsem něco takového řešila, když jsem se svým autem pobývala dlouhodově v zahraničí.. otázka.. kde není žalobce není soudce..
Už vím. zákon 56/2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
§6 (1) Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 3. 2014 23:26
je povinnosť platiť silníční daň za vozidlo registrované v Slovenskej republike. Podnikateľ je Slovák a má český živnostenský list. Ďakujem