Re: Solidární daň
Mě vyšel přeplatek:
Zaokrouhlený základ daně: 1 201 300,00 Kč
Daň z příjmů: 180 195,00 Kč
Solidární daň: 0,00 Kč
Daň před slevami celkem: 180 195,00 Kč
• základní sleva na poplatníka: 24 840,00 Kč
Daň po uplatnění slev: 155 355,00 Kč
Sleva na děti: 13 404,00 Kč
Daňový bonus : 0,00 Kč
Sražená daň od všech zaměstnavatelů : 148 723,00 Kč
Doplatek"+" (přeplatek"-") daně: -6 772,00 K
Jé děkuji, zřejmě to bude to dítě, ale nějak jsme ani jeden nepochopili, když v potvrzení je v řádku napsáno Děti uplatňané jako vyživované pro účely.....jak poznáme, že si to dítě může uplatnit nakonci roku nebo jestli bylo uplatňováno po celý rok..Jsme z toho oba jeleni...
Slevu si uplatňoval jen on, v tom řádku je napsáno od-do a pod tím je napsáno 1.1.-31.12....pořád jsme hledali, že někde bude vydět ta částka roční za to dítě. On totiž vůbec netší zda mu to bylo vypláceno tak či tak...Aby si to třeba neuplatnil 2x...
Děkuji za rady a trpělivost s nechápajícimi chlapi..
:-)) tak to já trpělivost mám. Z toho co jste napsal je jasné, že mu slevu v zaměstnání uplatňovali a je zohledněná ve výši daně, kterou mu srazili. Abyste se dopátrali správného výsledku, musíte dítě zahrnout celý rok i do přiznání.Nebude uplatněno 2x, bude to správně. Stejně tak sleva na poplatníka, je jak v zaměstnání, tak i znovu na DP.Ještě tu chvíli budu, kdybyste se chtěli dál ptát.
Né, tak je jasno...pořád nám nešlo do hlavy, aby se to nějak nenačítalo 2x...Správně chápeme, že pokaždé se tam to dítě musí zapsat, ať v práci bylo uplatňováno či ne,,,,
Moc jste nám pomohla a mi jsme teď o stupeň výš ve vědomostech...Ale dělat by jsme to nechtěli ani jeden...Ještě jednou děkujeme
Někdo si dítě v práci celý rok neuplatňuje a pak si ho napíše do DP, FÚ mu vyplatí celou slevu najednou, Vy jste ho uplatňovali, takže podle mě se Vám vrací právě ta solidární daň + něco za ty úroky a ŽP.Já se účtem a daněmi živím celý život a stejně mě pořád něco překvapuje:-) Dobrou noc V.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2014 23:49
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit? Jak je to při podání DP, když
měl někdo strhnutou solidární daň...
Jedná se o kamaráda měl, který ji měl jen v jednom
měsíci.
Úhrn zúčtovaných příjmů ze závislé činnosti a funklčních požitků:927 955,-
Úhrn povinného pojistného: 315 512,-
1 dítě po celý rok
8/2013 odvedena SD ? z potvrzení se to nedá vyčíst kolik to bylo
Skutečně sražená záloha na daň z příjmů: 148 723,-
Nějak jsem se do toho zamotal i s ním,ale nemůžeme zjistit jak to má přesně vypadat ještě měl životní pojištění 3600 a úrok hypotéka 38473.
Moc děkuji za rady, nám vychází,že by měl ještě doplácet...
AH