Re: omezení plateb v hotovosti
roky 1998 - 2001 snad už může skartovat, ne?
Závazky nemá a milionky už taky ne. V letech 1998-2001 si nechal postavit dům, zaplatil faktury v hotovosti a začal pronajímat. Celou dobu dával výdaje %. Teď chce přejít na skutečné výdaje a vyhrabal ty staré faktury. Tak se jen ptám, jestli nevadí, že to tenkrát platil hotově.
V letech
>>>>1998-2001
>>>>si nechal postavit dům, zaplatil faktury v hotovosti
>>>>a
>>>>začal pronajímat. Celou dobu dával výdaje %. Teď chce
>>>>přejít na skutečné výdaje a vyhrabal ty staré
>>>>faktury.
>>>>Tak se jen ptám, jestli nevadí, že to tenkrát platil
>>>>hotově.
>>>To je teď úplně jedno, musí ocenit .
>>Jenže on to začal používat hned po pořízení, tak
>>právě
>>myslím, že nemůže ocenit, že musí použít pořizovací
>>cenu. Odpisy byly "schované" ve výdajích %.
>Je jen otázka zda časový test byl splněn i tehdy, tzn.
>než začal pronajímat.
Stavební povolení 1998, kolaudace 2001, první pronájem 2001, pak 2 roky nic, od r.2004 až do teď ano.
==bylo mi řečeno že žádný majetek == nádherná
dezorientace, ofšem všeobecně používaná zřejmě podle ,hesla = přijdu domů, rozsvítím a barák nikde. §4 /4ZDP "hovoří"
o docela jiné skutečnosti.
(4) Obchodním majetkem poplatníka daně z příjmů fyzických osob se pro účely daní z příjmů rozumí část majetku poplatníka, o které bylo nebo je účtováno anebo je nebo byla uvedena v daňové evidenci. Dnem vyřazení určité složky majetku z obchodního majetku poplatníka se rozumí den, kdy poplatník o této složce majetku naposledy účtoval nebo ji naposledy uváděl v daňové evidenci.
O tom příště.
Já jsem jen narážel na to, že zde bylo tvrzeno, že když si koupí majetek osoba, který uplatňuje výdaje procentem, tak z pohledu dzp majetek nemá... Z následujících příspěvků jsem už asi pochopil, že vedl DE v době pořízení nemovitosti... V té době asi ani výdaje procentem nebyly? Má paměť tak daleko nesahá...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2014 14:16
Dobrý den, chápu dobře, že toto platí až od 2004 ? Předtím nic podobného nebylo?
Děkuji