Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 9:25
Dobrý den, vedu si DE, dokladů za rok 2013 mám asi cca 100, proto si ji vedu jen v excel tabulce.
Vytvořil jsem si Deník příjmů a výdajů, kam píši všechny příjmy a výdaje uskutečněné v roce 2013, dále vedu knihu pohledávek a knihu závazků, evidenci DHM nad 40 tis. Kč (majetek, který odepisuji), pro svoji přehlednost vedu i evidenci drobného majetku, na konci roku jsem provedl inventuru zásob. K 31.12. jsem provedl inventarizaci majetku a závazků a příjmů a výdajů. Zápisy v deníku příjmů a výdajů jsem stanovil daňový základ.
Je toto dostačující?
Nevím si rady jak vést banku a pokladnu co se týče nějaké samostatné evidence. Mám soukromý účet, kde mám xy soukromých plateb za celý rok, tak nevím jak vést. Musím banku a pokladnu evidovat mimo Deník, nebo stačí vést pouze v deníku (tzn. že zde nebudou tzv. průběžné položky vklad na bú/výběr z bú/vklad do pokladny atd.. Nejde mi o to, že bych opomněl nějaký příjem či výdej, ale spíš, že není poznat konečný stav bú a pokladny ze samotného podnikání.
Dokázal by mi někdo poradit? Děkuji moc.