DE - pokladna, bú

• (neregistrovaný)

10. 3. 2014 9:25

Dobrý den, vedu si DE, dokladů za rok 2013 mám asi cca 100, proto si ji vedu jen v excel tabulce.
    Vytvořil jsem si Deník příjmů a výdajů, kam píši všechny příjmy a výdaje uskutečněné v roce 2013, dále vedu knihu pohledávek a knihu závazků, evidenci DHM nad 40 tis. Kč (majetek, který odepisuji), pro svoji přehlednost vedu i evidenci drobného majetku, na konci roku jsem provedl inventuru zásob. K 31.12. jsem provedl inventarizaci majetku a závazků a příjmů a výdajů. Zápisy v deníku příjmů a výdajů jsem stanovil daňový základ.
    Je toto dostačující?
    Nevím si rady jak vést banku a pokladnu co se týče nějaké samostatné evidence. Mám soukromý účet, kde mám xy soukromých plateb za celý rok, tak nevím jak vést. Musím banku a pokladnu evidovat mimo Deník, nebo stačí vést pouze v deníku (tzn. že zde nebudou tzv. průběžné položky vklad na bú/výběr z bú/vklad do pokladny atd.. Nejde mi o to, že bych opomněl nějaký příjem či výdej, ale spíš, že není poznat konečný stav bú a pokladny ze samotného podnikání.
    Dokázal by mi někdo poradit? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2014 19:06

Zdena R (neregistrovaný)

Re: DE - pokladna, bú
      Banku a pokladnu nemusíte vést, stačí Deník příjmů a výdajů. Schovejte si výpisy z účtu, abyste jimi mohl prokázat, že jste uskutečnil daňový výdaj, nebo že jste měl daňový příjem ve výši, v jaké jej přiznáváte ke zdanění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).