Re: Zpráva o vztazích
Nejsem si jistá, jestli správně chápu Váš dotaz, ale zpráva o vztazích mezi propojenými osobami se týká situace, kdy jedna společnost vlastní jinou nebo jiné společnosti tzv. holdingů. A ve zprávě o vztazích ta mateřská společnost popisuje, které společnosti a v jakém poměru atd ovládá. je to dáno ve starém obchodním zákoník §66 a odstavec 9. Ale netýká se to jednotlivé a.s., pokud tedy nevlastní nějaké další společnosti.....
Re: Zpráva o vztazích
Děkuji za odpověď, já jsem to taky tak chápala, ale dívala jsem se do minulých období a tam byla právě zpráva vypracovaná. Změna proti minulému období je v tom, že vloni a v letech předtím byly dva akcionáři s podílem vyšším než 40 %, ale žádná jiná účast jinde tam nebyla. Jako osoby ovládající byli uvedení tito dva a osoba ovládaná byla mateřská a.s.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 9:56
Dobrý den, prosím o radu při zpracování zprávy o vztazích mezi propojenými osobami. Jedná se o a.s., 4 akcionáři, z nich jeden má více než 40 % podílu, ostatní mají menší podíl než 40 %. Osoba ovládající bude tedy vlastník s největším podílem, ovládaná osoba bude a.s. ? A musím zde někde uvádět i jména a podíly ostatních akcionářů nebo stačí uvést, že ostatních akcionáři mají podíl menší než 40 %? Děkuji.